Index Vakbarát Hírportál

Egyperces gyászszünettel kezdődnek a nemzetközi kupameccsek

2023. február 14., kedd 08:44

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) hétfőn bejelentette, hogy egyperces gyászszünettel kezdődnek majd az e heti európai kupamérkőzések a Törökországot és Szíriát sújtó földrengések áldozatainak tiszteletére.

A Bajnokok Ligájában, az Európa-ligában és a Konferencia-ligában is egyperces néma tiszteletadással adóznak a résztvevők a földrengés áldozatai előtt, közben a „veletek vagyunk” felirat fog megjelenni a kivetítőkön arab és török nyelven. A szervezet továbbá engedélyezi a játékosoknak és a játékvezetőknek, hogy fekete karszalagban lépjenek pályára.

Az UEFA a múlt héten megerősítette, hogy 150 ezer eurót (58,2 millió forintot) adományoz a Török Labdarúgó-szövetségnek és további 50 ezer eurót (19,4 millió forintot) egy török segélyszervezetnek.

A 7,8-as erősségű földrengésben és utórengésekben érintett Gaziantep és Hatayspor csapata visszalépett a török bajnokság legfelső osztályától, amelyben így 17 csapat maradt. Utóbbi klub múlt héten cáfolta azt a hírt, miszerint Christian Atsut, ghánai válogatott játékosát megtalálták volna a törmelékek alatt, így továbbra is eltűntként tartják számon.

A legfrissebb hírek szerint több mint 33 ezren vesztették életüket a természeti csapásban, de sajtóértesülések szerint a mentések befejezését követően ez a szám akár meg is duplázódhat.

MTI 

(Borítókép: Az UEFA Bajnokok Ligája logója egy esernyőn. Fotó: Alex Grimm / Getty Images)

Rovatok