Index Vakbarát Hírportál

Bognár György ismét első osztályú csapatot irányít

2023. február 14., kedd 13:40

Egy nappal Waltner Róbert menesztése után Bognár Györgyöt nevezték ki a labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő Paksi FC vezetőedzőjének, visszatérhet a gólgazdag paksi futball.

A zöld-fehér klub honlapjának keddi beszámolója szerint a 61 éves szakember 270 nap után tért vissza a csapathoz, amelyet 2020 szeptembere és 2022 májusa között irányított úgy, hogy ebben az időszakban messze a legtöbb gólt szerezte a Tolna vármegyei együttes. Bognár irányítása alatt 71 meccsen 175 gólt rúgott és 128-at kapott a Paks. Ez meccsenként 2,46 lőtt és 1,8 kapott gólt jelent. 

Bognár az előző szezon után a másodosztályban szereplő MTK Budapestnél dolgozott, majd októberben közös megegyezéssel bontott szerződést a fővárosi klubbal.

A Paks a hétfői nap folyamán jelentette be, hogy Waltner Róbert vezetőedzőt és Ferenczi István erőnléti edzőt felmenti a munkavégzés alól. A klub emlékeztetett rá, hogy Waltner tavaly május vége óta, 22 tétmérkőzésen irányította a csapatot, s ez alatt az időszak alatt kilenc meccset nyert meg az együttes – ebből hármat a Magyar Kupában. A Paks idén még nem nyert bajnokit, 19 forduló után 23 ponttal a hetedik helyen áll az OTP Bank Ligában, és szombaton a Mezőkövesdet fogadja majd.

A magyar élvonalban jellemzően 8-10 hónap jut egy edzőnek a kispadon, mielőtt utódot keresnek neki, Waltner esete sem piszkálja meg nagyon az átlagot. A 2022/23-as szezonban a DVSC kétszer, a Vasas, a Mezőkövesd, a Mol Fehérvár és a Honvéd egyszer cserélt edzőt. 

Index/MTI 

Rovatok