Index Vakbarát Hírportál

Perre megy a Ferencváros az MLSZ büntetése miatt

2023. február 14., kedd 10:06

A Ferencváros a honlapján jelentette be, hogy a február 18-ai, Kecskemét elleni meccsen tölti le az MLSZ által kiszabott büntetését, de azzal nem ért egyet, és bíróságon folytatja az ügyet.

A Magyar Labdarúgó-szövetség az október elején játszott Kecskeméti TE elleni idegenbeli és a Debreceni VSC elleni hazai meccsen történtek miatt büntette meg a Ferencvárost. Az MLSZ szerint a szurkolók megbotránkoztató, obszcén és rasszista kifejezéseket kiabáltak, ezért pénzbírsággal és egy hazai mérkőzésre szóló B3-as szektorbezárással büntette a klubot. A Fradi a honlapján jelentette be, hogy a büntetést a február 18-ai, Kecskemét elleni meccsen tölti le, azok a szurkolók, akiknek a B3-as szektorba szól a jegye vagy bérlete, a B1 vagy B2-es szektorban kapnak helyet. 

Az FTC végrehajtja az MLSZ által előírtakat, azonban nem hagyja annyiban, és bírósági úton folytatja az ügyet és kiáll az igaza mellett

– írja a klub. 

Az NB I-es tabellát a Ferencváros vezeti 45 ponttal, mögötte második a másodosztályból frissen feljutott Kecskemét 31 ponttal. A KTE 19 mérkőzésen mindössze kétszer kapott ki, ősszel pedig nagy meglepetésre – első csapatként az idényben – 2–0-ra legyőzte a Fradit is. 

(Borítókép: A Ferencváros szurkolói 2020 júniusában. Fotó: Szirtesi László / Getty Images) 

Rovatok