Index Vakbarát Hírportál

Korábbi edzője is majdnem borsot tört az Arsenal orra alá

2023. február 18., szombat 15:47

Sokáig úgy tűnt, az utóbbi hetekben hullámvölgybe kerülő Arsenalt korábbi edzője, Unai Emery is megtréfálja a Premier League 24. fordulójának szombati nyitómeccsén, hiába vezetett azonban az Aston Villa kétszer is a londoniak ellen, és állt 2–2-re a 93. percig, az ágyúsok a hosszabbításban két gólt is szereztek, és végül megnyerték az őrült mérkőzést.

Bár néhány héttel ezelőtt még nyolc ponttal is vezetett Mikel Arteta együttese a riválisok előtt az angol labdarúgó-bajnokságban, mivel a legutóbbi három meccsén csak egy pontot szerzett, a címvédő City megérkezett az Arsenal nyakára.

Szombaton tehát mindenképpen nyernie kellett volna a Villa Parkban, ennek ellenére már az 5. percben hátrányba került, Ollie Watkins volt eredményes a birminghamiektől. Az első negyedóra végén Bukayo Saka révén összejött az egyenlítés, ám Philippe Coutinhóé volt az utolsó szó a félidőben, a brazil góljával a hazaiak előnyben vonulhattak a szünetre.

A második játékrészben magasabb sebességi fokozatba kapcsolt Arteta legénysége, ennek pedig a 61. percben Olekszandr Zincsenko pontos távoli lövésével meg is lett az eredménye. A folytatásban viszont a fölény ellenére a vezető találat nem akart megszületni, sőt az Aston Villa az életveszélyes kontráiból a hajrában több ízben is megnyerhette volna a találkozót. Nem tette, ez pedig a hatperces hosszabbításban megbosszulta magát: 

a téli átigazolási szezonban a városi rivális Chelsea-től érkező Jorginho nagyszerű kapáslövése a felső lécről a vb-győztes Emiliano Martínez fejére, majd a kapuba pattant.

Az utolsó pillanatokban az argentin hálóőr minden mindegy alapon felment egy szögletnél, egy villámgyors ellenakciót követően azonban Gabriel Martinelli üres kapus góljával lezárta a találkozót.

Az Arsenal tehát 4–2-re győzött, és ugyanannyi meccset játszva három ponttal meglépett a Manchester City elől. 

(Borítókép: Nick Potts / PA Images / Getty Images Hungary)

 

Rovatok