Index Vakbarát Hírportál

A Fradinak ebben a szezonban nincs ellenszere a Kecskemétre

2023. február 18., szombat 19:03

Rangadót rendeztek a magyar labdarúgó-bajnokság 20. fordulójában szombaton délután: a címvédő és listavezető Ferencváros az újonc, nagy meglepetésre második helyen álló Kecskemétet fogadta a Groupama Arénában. Bár az első félidőben megszerezte a vezetést a Fradi, és akár el is dönthette volna a találkozót, a második játékrészben nagyot küzdött a KTE, és a játék összképét tekintve megérdemelten ért el bravúros, 1–1-es döntetlent.

A vendégek mestere, Szabó István az Indexnek adott nagyinterjújában a meccsel kapcsolatban elmondta, minden játékosától a maximumra lesz szükség, valamint szervezett csapatvédekezésre a pontszerzéshez.

Nos, a játékosok abszolút magukévá tették a vezetőedző intelmeit, hiába játszott ugyanis mezőnyfölényben a Fradi a meccs első felében, csak labdabirtoklásban és szögletrúgásokban mutatkozott meg a dominancia, helyzetekben kevésbé.

Sokáig úgy tűnt, a gól nélküli döntetlennel a szünetig kihúzza a KTE, ám a félidő hajrájában Varga Ádám rosszul mozdult ki egy jobbról érkező beadásra, Adama Traoré pedig köszönte szépen, és az üresen maradt kapuba fejelt. Nem sokkal később javított a korábbi ferencvárosi hálóőr, aki Ryan Mmaee lábáról szedte le a labdát ziccerben, majd az utolsó pillanatokban a kapufa is megmentette a kecskemétieket.

Akik a hátrány ellenére bátran futottak ki a második játékrészre, az 54. percben pedig egy egészen elképesztő, tudatos szögletkombinációt követően egyenlítettek: Szuhodovszki Soma centerezett laposan, a beadást ketten is átlépték, Horváth Krisztofer pedig kapásból, 17 méterről a hálóba lőtt.

A folytatásban mentek előre becsülettel a zöld-fehérek, de ezúttal nem volt akkora átütő erő a támadásaikban, sőt a hátvédsor többször bizonytalankodott, így a kecskemétiek előtt is adódtak nagy lehetőségek. Az eredmény azonban nem változott, így a hazai 2–0-s győzelem után idegenben is pontot szerzett a bajnok ellen Szabó István szárnyaló alakulata.

(Borítókép: Kovács Tamás / MTI)

 

Rovatok