Index Vakbarát Hírportál

Szoboszlai-gól és meglepő Bayern-vereség a Bundesligában

2023. február 18., szombat 18:02

A német labdarúgó-bajnokság 21. fordulójának szombati játéknapján az éllovas Bayern München egy korai kiállítás miatt kis túlzással az egész mérkőzést emberhátrányban játszotta le a Mönchengladbach otthonában, és bár nagyot küzdött, végül 3–2-re alulmaradt. Az RB Leipzig magabiztosan nyert a Wolfsburg otthonában, a végig pályán lévő Szoboszlai Dominik góllal járult hozzá a 3–0-s győzelemhez.

A bajorok francia válogatott hátvédje, Dayot Upamecano a 8. percben szabálytalankodott a gólhelyzetben kilépő Alassane Pléával szemben, amiért azonnal piros lapot kapott. Az emberelőnyt gyorsan gólra váltották a hazaiak Lars Stindl révén, a 10 emberrel játszó Bayern azonban még a szünet előtt egyenlített Eric Choupo-Motingnak köszönhetően.

Az 55. percben azonban Jonas Hofmann ismét a ’Gladbachot juttatta előnybe, a 84. minutumban pedig Marcus Thuram végleg lezárta a lényegi kérdéseket. A müncheniek a hosszabbításban szereztek még egy gólt, ez azonban már csak az eredmény kozmetikázására volt elegendő, 3–2-re kikaptak. A Bayern előnye a vereséggel egy pont maradt a tabella élén a Schäfer Andrást is foglalkoztató Union Berlinnel szemben, amely ha holnap legyőzi a sereghajtó Schalkét, átveheti a vezetést. Sőt, a Dortmund is beérheti a bajorokat, ehhez a Herthát kell majd legyőznie, szintén vasárnap.

Willi Orbán és Szoboszlai Dominik is a lipcseiek kezdőjében kapott helyet a Wolfsburg elleni, idegenbeli rangadón, amely, sokáig úgy tűnt, Emil Forsberg korai góljával dől el. A kitámadó hazaiakat azonban a hajrában még kétszer mattolta Marco Rose együttese, a harmadik Leipzig-találatot ráadásul Szoboszlai szerezte egy szép kombinációt követően.

Sallai Roland szűk negyedórát kapott a Bochum otthonában, ahol a Freiburg magabiztosan 2–0-ra nyert. 

(Borítókép: Szoboszlai Dominik. Fotó: Ronny Hartmann / AFP)

 

 

 

Rovatok