Index Vakbarát Hírportál

Igaza lehet Costacurtának: talán tényleg Európa legjobb csapata a Napoli

2023. február 22., szerda 11:29

Még a kihagyott tizenegyes is belefért, imponáló teljesítménnyel múlta felül a Napoli Frankfurtban az Eintracht csapatát a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első meccsén. Luciano Spalletti, az olaszok mestere óvatos duhaj, Oliver Glasner, a németek szakvezetője elismeri az ellenfél klasszisát.

Alessandro Costacurta mondta két nappal a keddi Eintracht Frankfurt – SSC Napoli Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő első mérkőzése előtt. 

Lehet, hogy most azt mondják rám, hogy idióta vagyok, de szerintem jelen pillanatban a Napoli Európa legerősebb futballcsapata. A játékosok mentalitása és hozzáállása alapján mindenképpen.

Márpedig ha a jeles szakíró és kommentátor, minden idők legerősebb védelmének, a Tassotti, Baresi, Costacurta, Maldini Milan négyes fogatnak oszlopos tagja mondja ezt, akkor arra oda kell figyelni. És a keddi frankfurti összecsapást látva úgy tűnik, nem beszélt a levegőbe a szakember.

Costacurta még rá is tett egy lapáttal:

Még a Manchester Citynél is erősebb a Napoli!

Persze mindezt a Liverpool – Real Madrid-találkozó előtt mondta, amelyen a spanyolok szinte földöntúli teljesítményt nyújtva győztek 5-2-re.

No de nézzük, mit nyilatkozott a két edző a Walsdtadionban (manapság a klubnak 38 millió eurót fizető névszponzor után Deutsche Bank Park) játszott, a Napoli által  Victor Osimhen és Giovanni Di Lorenzo góljaival simán, 2–0-ra megnyert mérkőzés után!

A kihagyott büntető 3:30-nál, az első gól 4:50-nél, a második 8:15-nél.

Luciano Spalletti (Napoli):

–  Hullámzó meccs volt, alapvonaltól alapvonalig rohanás, ez az, amit mi szeretünk. Most viszont nyugodtnak kell maradnunk az előnyünk birtokában. A visszavágó még hátravan. A mi legnagyobb ellenségünk az elbizakodottság, ha már azt hisszük, hogy bent vagyunk a negyeddöntőben.

Ott, ahol még sohasem járt a Napoli 119 éves története során. A Serie A tabelláját 15 pont előnnyel vezető csapat játékosa, a mexikói Hirving Lozano – akit a meccs emberének választottak – is megnyilvánult:

– Folytatnunk kell a kemény munkát, és akkor jönnek az eredmények. Mindig csak a soron következő mérkőzésre szabad gondolnunk. Erős csapat ellen jó teljesítményt nyújtottunk. Nehezen indult, de aztán nagyon nagy meccset játszottunk.

Mario Götze, a BL-ben először induló Frankfurt sztárjátékosa, a 2014-es világbajnoki címet eldöntő gól szerzője panaszkodott:

– Nagyon kemény ítélet volt Kolo Muani kiállítása az 58. percben. Attól kezdve nem maradt esélyünk. Sajnos az első gól előtt én hibáztam, Nápolyban nem fordulhat elő ilyesmi, végig résen kell lennünk. 

Oliver Glasner, az Eintracht edzője szerint az jelentette a különbséget a két csapat között, hogy a Napoli ki tudta használni a Frankfurt hibáit, a németek meg nem az olaszokét.

– Labdát vesztettünk a felezővonalnál, és ez életveszélyes, mert villámgyorsak a Napoli játékosai. Aztán meg kiütközött a tapasztalatlanságunk, és a kiállítás után törvényszerű volt a második bekapott gól.

Glasner, aki az elmúlt szezonban Európa-liga-győzelemre vezette az Eintrachtot, nem győzi dicsérni a Napolit.

– Az a csapat, amely mindössze kétszer kapott ki az utóbbi nyolc hónapban, valamit nagyon tud. És ellenünk ezt be is bizonyította. 

(Borítókép: Luciano Spalletti, az SSC Napoli edzője az Atalanta BC és az SSC Napoli Serie A mérkőzése előtt 2022. november 5-én Bergamóban. Fotó: Emilio Andreoli / Getty Images)

Rovatok