Index Vakbarát Hírportál

Egy évtized Pickforddal: hosszabbított az Everton kapusa

2023. február 24., péntek 14:40

Újabb – ezúttal négy és fél évre szóló – szerződést kötött az Evertonnal az angol labdarúgó-válogatott első számú kapusa, Jordan Pickford.

A liverpooli klub honlapján megjelentek szerint, ha Pickford kitölti a szerződését a csapatnál, úgy több mint 10 éven át szolgálhatja azt: 2017 nyarán a Sunderlandtól igazolt a kék-fehérekhez.

Az 50-szeres válogatott futballista eddig 222 alkalommal viselte tétmeccsen az Everton szerelését, az utóbbi időben azonban nemzetközi sikerek helyett a kiesés elkerüléséért volt kénytelen harcolni a csapattal.

Az elmúlt évek nem épp úgy alakultak, mint szerettük volna, de az Everton még ma is egy masszív, nagy klub – nyilatkozta Pickford. – 22 évesen szerződtem ide és a családommal együtt, imádjuk ezt a helyet. Tudom, hogy jelenleg nehéz helyzetben vagyunk, de csak arra fókuszálok, hogy keményen dolgozzak, tudom, hogy sokkal nagyobb sikerekben lesz még együtt részünk, és remek élményekben az épülő új stadionunkban. Több mint tíz év... Hiszek abban, hogy képes leszek valódi örökséget hátrahagyni az Evertonnál.

A 28 éves futballista ebben az idényben 22 bajnokin kapott bizonyítási lehetőséget, és alapembere volt a katari foci-vb-n negyeddöntőig jutott angol válogatottban is.

Az Everton 23 fordulót követően a 16. helyen áll a 20 csapatos angol élvonalban. A klub előnye mindössze egy pont a már kiesést jelentő, 18. helyen álló West Ham Uniteddal; s csupán három a sereghajtó Southamptonnal szemben.

Rovatok