Index Vakbarát Hírportál

A portugál rekordbajnokhoz igazolhat a magyar válogatott üdvöskéje

2023. február 24., péntek 10:19

Sajtóhírek szerint nyártól a portugál rekordbajnok SL Benficánál folytathatja karrierjét Kerkez Milos. Az AZ Alkmaar magyar válogatott szárnyvédője iránt Németországból és Spanyolországból is érdeklődnek – állítja a Gazzetta dello Sport.

A négyszeres magyar válogatott szélsőt már decemberben is összeboronálták a Benficával, a héten megjelentek szerint pedig Roger Schmidt továbbra sem tett le arról, hogy nyáron Portugáliába csábítsa Kerkezt.

Az ETO-nál nevelkedett, majd az AC Milan érintésével Hollandiába igazolt szárnyvédő ebben az idényben 35 tétmeccsen kapott lehetőséget az AZ-ben, többször szerepelt a holland élvonal aktuális fordulójának és a Konferencia-liga álomcsapatában is az ősszel. A Transfermarkt szerint pedig megtízszerezte becsült piaci értékét, mióta az Alkmaar labdarúgója.

A Gazzetta szerint a Real Sociedad és a Borussia Dortmund is monitorozza a Szerbiában született játékos helyzetét, de a portugálok azok, akik a legkitartóbbak és egyúttal a leghatározottabb lépéseket is tették eddig az üzlet előkészítésére.

Az olaszok úgy tudják, minimum 15 millió euró mozdulhat meg Kerkez játékjogáért cserébe, de a 20 milliós vételárat sem lehet kizárni. Emlékezetes, a magyar felnőttválogatottban tavaly szeptemberben debütált szélső bő egy éve 2 millió euróért cserébe hagyta el az AC Milant.

A Gazzetta megjegyzi, a Milan is érdekelt lehet az üzletben, hiszen a továbbértékesítési vételár egy része az olaszoké lehet. Ráadásul Kerkez hollandiai szerződése tartalmaz egy záradékot arról, hogy a milánóiak akár vissza is vásárolhatják még: az AZ vezetőinek jelezniük kell, ha olyan ajánlatot kapnak a 19 éves labdarúgóért, amit elfogadnának, a Milan pedig ebben az esetben azonos összegért cserébe elővásárlási jogot élvez.

Kerkez ebben a szezonban három gólban és hat gólpasszban vállalt szerepet, a bajnokságban eddig csak egy meccset kellett kihagynia, a Vitesse ellen sárga lapos eltiltás miatt nem állhatott vezetőedzője rendelkezésére.

(Borítókép: Patrick Goosen/Orange Pictures/BSR Agency/Getty Images)

Rovatok