Index Vakbarát Hírportál

Sorozatban a hatodik bajnokiján maradt nyeretlen a Honvéd

2023. február 24., péntek 22:01

Több mint három hónapja vár a Dean Klafuric edző nevével „fémjelzett”, október vége óta tartó éra második bajnoki győzelmére. Az NB I utolsó előtti helyén álló együttes ezúttal Mezőkövesden maradt nyeretlen, így pedig esélye sincs arra, hogy a 21. fordulóban elmozduljon a veszélyzónából.

Nem hozott gólt a Mezőkövesd és a Honvéd összecsapása a labdarúgó NB I 21. fordulójában. A találkozón ugyan a fővárosi csapat birtokolta valamivel többet a labdát, és főleg a második félidőben – pontrúgásokból – több helyzetet is dolgozott ki, mint vendéglátója, a hajrában Steliano Filip hagyta ki a meccs legnagyobb ziccerét, a kövesdi légiós hat méterről lőtt az üresen tátongó kapu fölé! 

A Mezőkövesd ezzel együtt sem lehet elégedetlen a 2023-as naptári évben nyújtott teljesítményével: miközben a Honvéd mélyrepülésben van, a kék mezesek sorozatban az ötödik bajnokijukon maradtak veretlenek (három győzelem, két döntetlen).

Kispesti szempontból szépségtapasz lehet, hogy a saját közönség előtt elért eredményeket nézve a Mezőkövesd a harmadik legjobb csapat az NB I-es idényben – azonban a matyóföldiek ellen kicsikart egy pont sem ér többet, mint bármelyik másik rivális ellen elért döntetlen.

A Honvéd maradt a 11., azaz utolsó előtti helyen, s ha a Vasas meg tudja lepni hazai pályán a dobogóért csatázó Kisvárdát, a hétvége végére akár sereghajtó is lehet a vörös-feketékből.

Klafuric eddigi mérlege kilenc bajnokin öt vereség, három döntetlen és egy győzelem a kispestiek vezetőedzőjeként. Eddigi egyetlen NB I-es sikerét november 10-én a Vasas ellen érte el vele a fővárosi klub.

LABDARÚGÓ NB I
21. FORDULÓ
Mezőkövesd–Honvéd 0–0

Rovatok