Index Vakbarát Hírportál

Szexszimbólummá lett svájci labdarúgónő ült Roger Federer trónjára

2023. február 25., szombat 17:38

Az Aston Villa női csapatában futballozó Alisha Lehmann lehagyta a népszerűségi versenyben Roger Federert, így ma már ő a legtöbb követővel rendelkező svájci sportoló a közösségi médiában – szúrta ki a Daily Mail.

A 24 éves Lehmann 2018 óta futballozik a szigetországban, az Aston Villa már a harmadik klubja a West Ham United és az Everton után. Ami azonban a Daily Mail cikkének szempontjából sokkal fontosabb részlet, hogy immár 11,9 millió ember követi őt az Instagramon, míg korábban a profi tenisztől tavaly visszavonult Roger Federer 11,2 millió „lájkolóval” állt az élen a svájci sportolók között.

Alisha nem sokkal a tizenhetedik születésnapja után lett a Young Boys női csapatának alapembere, a svájci élvonalban 52 bajnokin 25 találatig jutott, ami elég volt ahhoz, hogy felkeltse a WHU figyelmét. Angliában már közel sem termelt ilyen hatékonyan, s bár többször nyilatkozott arról, hogy szeretné, ha az emberek elsősorban sportolóként gondolnának rá, közösségi felületein ritkán tartózkodott attól, hogy a sporttal kapcsolatos tartalmak mellett megosszon akár néhány bikinis fotót, akár néhány – alighanem – jól fizető influenszeri videót.

Ahogy a Daily Mail meg is jegyezte: Lehmann esetében bőven akad olyan tartalom, amely Federerrel elképzelhetetlen lett volna.

Nem csoda, hogy szurkolói körökben valódi szexszimbólummá vált a támadó. Idén pedig állítólag az dobta meg a követői bázisának létszámát, hogy híre ment, ismét facér, a szintén Birminghamben légióskodó Douglas Luizzal különváltak útjaik.

Lehmann annak ellenére, hogy pályafutását csatárként kezdte, az Aston Villában több mint harminc bajnoki alatt mindössze három gólt hozott össze. Más kérdés, hogy egymaga nagyobb marketingértékkel bír, mint a klub női szakágának összes többi játékosa és alkalmazottja együttesen.

(Boríótkép: Neville Williams/Aston Villa FC via Getty Images)

Rovatok