Index Vakbarát Hírportál

Vidi-veréssel tisztelgett Lendvai Miklós emléke előtt a ZTE

2023. február 25., szombat 16:36

Tovább szenved a Mol Fehérvár a labdarúgó NB I-ben. A Huszti Szabolcs edzette, ám hivatalosan Toldi Gábor által irányított csapat ezúttal a Zalaegerszeg otthonában kapott ki. A Vidi 2023-ban még nyeretlen, a ZTE pocsék sorozata épp ma szakadt meg: öt győzelem nélkül megvívott bajnokit követően ünnepelhetett ismét három pontot Ricardo Moniz csapata.

Az ötödik tavaszi bajnokijának vágott neki a Zalaegerszeg és a Mol Fehérvár is úgy, hogy idén még egy NB I-es meccset sem tudtak megnyerni. A szurkolók rövid, ám annál nehezebbnek ígérkező kéréssel fordultak a hazaiakhoz a kezdés pillanataiban kifeszített molinójukon: 

Ma úgy küzdjetek, ahogy ő mindig is!

Az ő a csapat korábbi játékosát és vezetőedzőjét, a 47 esztendősen tragikus hirtelenséggel elhunyt Lendvai Miklóst jelentette.

Ha a ZTE-játékosok akaratával nem is lett volna gond, pillanatok alatt nehéz helyzetbe kerültek, mivel az Újpestről igazolt támadó, Katona Mátyás fejes góljával megszerezte a vezetést a Fehérvár. Csakhogy a Ricardo Moniz csapata a kapott gól után pillanatok alatt nyomasztó mezőnyfölénybe került, a 32. percben pedig Csóka Dániel találatával abszolút megérdemelten egyenlített (1–1).

Fordulás után pedig Csóka assisztjából Szalay Szabolcs találatával a vezetést is megszerezte a Zete, amelyben így egy 22 éves fiatal után egy 21 esztendős támadó is a kapuba tudott találni.

A Vidi későn ébredt, a hajrát ugyan megnyomta, de a ziccerekkel így is adós maradt. A hosszabbítás pillanataiban Demjénnek egy bravúrt azért be kellett bemutatnia egy közvetlenül a kapu irányába tekeredő szögletnél, de a ZTE ezt megúszta, így pedig a három pontot behúzta. 

A kék mezesek november 8-a (Kisvárda, 0–3) óta először tudtak győzni az NB I-ben, a Mol Fehérvár szurkolói november 11-e (szintén Kisvárda, 4–1) óta várnak egy újabb bajnoki sikerre, mindhiába.

LABDARÚGÓ NB I
21. FORDULÓ
ZTE–Mol Fehérvár 2–1 (Csóka 32., Szalay Sz. 56., ill. Katona M. 4.)

Rovatok