Index Vakbarát Hírportál

A paksiak szabályos kivégzést rendeztek Felcsúton

2023. február 25., szombat 19:15

Az NB III-as csapatból reaktivált Böde Dániel, valamint Varga Barnabás is duplázott, a Paksra másfél hete visszatért korábbi sikeredző, Bognár György csapata 4–1-re nyert a PAFC ellen.

Elképesztő meccset játszott a Paks a Puskás Akadémiával a labdarúgó NB I 21. fordulójában. A 2023-as naptári évet hullámzó formában kezdő, ám így is a mérkőzés esélyesének számító felcsútiak már a 7. percben előnybe kerültek, ezt követően azonban háromgólos vereségbe szaladtak!

A 35. percben a videobíró segítségével jutott büntetőhöz a Paks, a tizenegyest Varga Barnabás kihagyta, hogy aztán a kipattanóból összehozza az egyenlítést jelentő találatot. Két perccel később pedig már a vezetést érő gólt bólintotta Markek Tamás kapujába a zöld-fehérek gólkirályjelöltje – Wojciech Golla hatalmas hibája is kellett hozzá (1–2).

A második félidőben teljesen erőtlenül, gyengén futballozó PAFC-nak esélye sem volt az egyenlítésre – ugyanis a szünet után el sem találta a kapu felületét szabályos körülmények közt –, végül pedig kiütéses pofonban részesült.

A 83. percben beállt ugyanis az NB III-as csapatból Waltner Róbert vezetőedző távoztával reaktivált Böde Dániel, a 25-szörös magyar válogatott csatár pedig két perc alatt kétszer is a kapuba talált, igazán meséssé téve a délutánt az atomvárosiak számára.

Bognár György visszatérését másfél hete jelentette be a Paks – a korábbi sikeredző, akinek a zöld-fehérek kispadján töltött ideje egyet jelentett a gólgazdag meccsekkel és azzal, hogy a tolnaiak adják az NB I-es gólkirályt, valóban megérkezett!

A korábbi pletykák alapján meglehet, a PAFC-ot irányító Hornyák Zsolt állása is veszélybe kerül a KO-vereség miatt.

LABDARÚGÓ NB I
Puskás Akadémia FC–Paksi FC 1–4 (Spandler Cs. 7., ill. Varga B. 35., 37., Böde 85., 87.)

Borítókép: A Paks olyan meccset játszott Felcsúton, hogy nemcsak a miénk, de vélhetően a csereként beállt, két perc alatt két gólt szerző Böde Dániel álla is leesett a látottaktól. Fotó: Szirtesi László/Getty Images/Archiv)

Rovatok