Index Vakbarát Hírportál

A „vörös ördögök” hat év után nyertek ismét trófeát

2023. február 26., vasárnap 19:39

A Manchester United nyerte meg az angol Ligakupát, mivel a Wembley-ben játszott fináléban 2–0-ra legyőzte a Newcastle Unitedet.

A bajnokságban harmadik helyen álló „vörös ördögök” a 2017-es Európa-liga-győzelem óta az első trófeájukért hajtottak, a BL-indulásért küzdő „szarkák” egy picit régebb óta vártak újabb ünneplésre: 1969-ben az Újpest elleni VVK-döntő óta nem szereztek trófeát.

A 33. percben szerezte meg a vezetést a manchesteri csapat, Luke Shaw bal oldali szabadrúgása után Casemiro csúsztatott Loris Karius kapujába (1–0).

Aki amúgy 728 nap után szerepelt újra tétmérkőzésen! 

Nem sokkal később viszont újra szomorúan tekinthetett a hálójába, mivel Wout Weghorst szólója után a bomba formában játszó Marcus Rashford lövése Sven Botmanról került a Newcastle kapujába (öngól, 2–0).

Hiába próbálkozott többet az első félidőben a Newcastle (5–7), a Manchester United sokkal hatékonyabban talált kaput (5–1), és könnyedén vezetett a szünetben.

A fordulást követően sem változott a helyzet abból a szempontból, hogy a „szarkák”, ha lövőhelyzetbe is kerültek, akkor sem tudtak kaput találni, és bár nagy mezőnyfölényben játszottak, a manchesteriek voltak közel többször is az újabb gólhoz.

Ez végül nem született meg, a „vörös ördögök” végül 2–0-ra nyertek, így hat év szünet után immáron a hatodik alkalommal hódították el a Ligakupát – a Newcastle pedig sorozatban a kilencedik meccsét veszítette el a Wembley-ben.

ANGOL LIGAKUPA

DÖNTŐ

Manchester United–Newcastle United 2–0 (Casemiro 33., Botman 39. – öngól)

(Borítókép: Julian Finney/Getty Images)

Rovatok