Index Vakbarát Hírportál

Az Újpest kétgólos előnyről sem tudott nyerni Kecskeméten

2023. február 26., vasárnap 16:02

A Kecskemét úgy játszott 2–2-es döntetlent a vendég Újpesttel a labdarúgó OTP Bank Liga 21. fordulójában, hogy a hazai együttes a 83. percig kétgólos hátrányban volt.

Jó irammal és mindkét oldalon nyílt játékkal vette kezdetét a mérkőzés, ennek köszönhetően pár percet kellett várni csupán, hogy a kapuk előtt helyzet adódjon.

Előbb újpesti részről Simon Krisztián lőtt zavartalanul, de gyengén, így lövését Varga Bence könnyedén hárította, majd az ellentámadásnál Tóth Barna fejessel veszélyeztetett, Djordje Nikolic látványos vetődéssel hárított. A 12. percben aztán ismét Luis Jakobi hozta helyzetbe Simont, és a rutinos szélső másodjára már nem hibázott (0–1).

A Kecskemét nem zuhant össze, továbbra is formásan adogattak a hazai játékosok, akik az esős időben, vizes talajon bátran vállalkoztak cselekre is, de a kapura kevés veszélyt jelentettek a zártan és lelkesen védekező vendégcsapattal szemben. A szünet előtti hajrában Banó-Szabó ment bátran egy lekészített labdára, majd azt elpörgette Nikolic mellett, a visszazáró újpesti védelem a gólvonalról tisztázott.

A fordulás után maradt a kecskeméti mezőnyfölény, volt helyzete a hazai csapatnak, az 52. percben azonban mégis a vendégek szereztek újabb gólt. Simon akkor az előkészítésben jeleskedett, jobb oldalról laposan beadott centerezésére középen Varga Balázs érkezett jó ütemben, védőjét megelőzve (0–2).

A KTE nem tudta feltörni a saját térfelére tömörülő Újpestet, így meddő volt a hazai mezőnyfölény, nem párosult helyzetekkel, lehetőség is ritkán adódott. A vendégcsapat közben lemondott az érdemi támadójátékról, megelégedett az eredmény tartásával és az ellenfél játékának semlegesítésével.

A 79. percben csereként lépett pályára az újpestieknél Yohan Croizet, aki térdműtétjét követően először játszhatott a szezonban. A 80. percben Katona okozott zavart a vendégkapu előterében, majd Tóth Barna révén csak összejött a szépítés a kecskemétieknek (1–2). Percekkel később Katona lábában maradt az egyenlítés, illetve Nikolic védett bravúrral. 

A jelzett négyperces hosszabbítás utolsó pillanataiban a KTE szöglethez jutott, Szuhodovszki Soma beívelését követően Tóth Barna fejelte a vendégkapuba a labdát (2–2), pontot mentve a hazaiaknak.

A Kecskemét  a bajnoki szezonban továbbra is veretlen házigazdaként, öt győzelem mellett hatodszor játszott döntetlent. Az Újpest – amely sorozatban ötödször játszott vendégként tétmeccset  – a pontvadászatban 11. idegenbeli fellépésén negyedszer jutott ponthoz, hét vereség és két győzelem mellett másodszor ért el döntetlent.

LABDARÚGÓ NB I 21. FORDULÓ

Kecskeméti TE–Újpesti TE 2–2 (Tóth B. 83., 95., illetve Simon K. 12., Varga B. 52.)

(Borítókép: Tóth Barna 2023. január 29-én. Fotó: Ujvári Sándor / MTI)

Rovatok