Index Vakbarát Hírportál

Halálosan megfenyegették Lionel Messit

2023. március 2., csütörtök 21:42 | aznap frissítve

Férfiak egy csütörtökön hagyott írásos üzenetben megfenyegették Lionel Messi argentin futballsztárt, amikor tüzet nyitottak egy szupermarketben, amely az apósáék tulajdonában van Argentínában – közölte a rendőrség. Egyelőre nem tudni, mi lehetett az akció célja.

A támadásban senki se m sérült meg, és nem volt világos, hogy a támadók miért Messit vagy az ország harmadik legnagyobb városában, Rosarióban lévő Unico szupermarketet vették célba, amely felesége, Antonella Roccuzzo családjának tulajdonában van.

A város polgármestere, Pablo Javkin elment a szupermarkethez, és a szövetségi hatóságokat ostorozta, amiért azok szerinte nem tudták megfékezni a kábítószerrel kapcsolatos erőszakhullámot a fővárostól, Buenos Airestől mintegy 300 kilométerre északnyugatra fekvő Rosarióban – közölte az AP Hírügynökség.

A rendőrség szerint két motoros férfi legalább egy tucat lövést adott le az Unico egyik üzletére a kora reggeli órákban, és egy üzenetet hagyott hátra egy kartonlapon.

Messi, várunk rád. Javkin is kábítószer-kereskedő, így nem vigyáz rád

– állt a hátrahagyott üzenetben. A focista egyelőre nem kommentálta az esetet.

Rosarióban Federico Rébola ügyész azt mondta, hogy a hatóságok a biztonsági kamerák felvételeit vizsgálják. Hozzátette: ez volt az első alkalom, hogy Messi sógorai ilyen fenyegetést kaptak. Celia Arena, Santa Fe tartomány igazságügyi minisztere szerint a támadás egy maffiacsoport által elkövetett terrorizmusnak minősült, amelynek célja a lakosság szélesebb rétegeinek megfélemlítése volt.

A cél az, hogy szándékosan rettegést keltsenek a lakosságban, és elriasszák azokat, akik az erőszak ellen harcolnak

– írta Arena a közösségi médiában közzétett bejegyzésében.

(Borítókép: Elsa / Getty Images)

Rovatok