Index Vakbarát Hírportál

Tönkreverte a Sevillát az Atlético Madrid

2023. március 4., szombat 23:12

A spanyol labdarúgó-bajnokság 24. fordulójának szombati zárómeccsén az Atlético Madrid hazai pályán 6–1-re kiütötte az egyre mélyebb gödörbe kerülő Sevillát.

A Barcelonától igazolt Memphis Depay kezdte a gólgyártást, aki a 23. és a 26. percben is a kapuba talált. Ezzel a holland lett a második játékos a klub 21. századi történetében, aki kezdőként két góllal debütált a csapatban, korábban ez csak Eduardo Salviónak sikerült, aki a Tenerife ellen duplázott 2010-ben. A szünet előtt a marokkói Júszef el-Neszjrí ismét nyílttá tette a találkozót, a második játékrészben azonban beindult az Atleti-henger. 

Antoine Griezmann távoli bombájával visszaállította a kétgólos különbséget – a francia középpályásnak ez volt a 150. találata a fővárosiak mezében, és már csak Adrián Escudero (169), valamint Luis Aragones (172) előzi meg az örökranglistán. Yannick Carrasco lőtte a negyediket, majd büntetőhöz jutottak a vendégek, amelyet Ivan Rakitic a jobb oldali kapufára lőtt. A 6–1-es végeredményt a csereként beálló, szintén duplázó Álvaro Morata állította be, győzelmével az Atléti stabilizálta helyét a harmadik helyen, a Sevilla viszont maradt a 16., és csupán egy pontra van a kieső pozícióktól.

(Borítókép: Soccrates Images / Getty Images Hungary)

Rovatok