Index Vakbarát Hírportál

Kiszenvedte első tavaszi sikerét a Fehérvár, egyre nagyobb bajban a Vasas

2023. március 4., szombat 22:23

Az egyaránt a kiesés elől menekülő Fehérvár és Vasas egymás ellen játszott az NB I 22. fordulójában szombaton este a Sóstói Stadionban. A találkozót 2–1-re a hazaiak nyerték, akik így némileg eltávolodtak a veszélyzónától, az angyalföldiek azonban továbbra is sereghajtók az OTP Bank Ligában.

Otigba Kenneth hibáját követően Schön Szabolcs révén szerzett vezetést a Vidi, Urblík József azonban nem sokkal később egy szép támadás végén egyenlített. Kiegyenlített játék folyt a pályán, ám kapura némileg veszélyesebbek voltak a székesfehérváriak, akik végül Kenan Kodro góljával szerezték meg a létfontosságú három pontot. Győzelmükkel a székesfehérváriak átmenetileg 5 pontra növelték előnyüket a kiesőhelyen állókhoz képest.

A Kecskemét egygólos meccsen nyert a Kisvárda otthonában, Szabó István alakulata így immáron nyolc kör óta veretlen az élvonalban, ugyanakkor ebben a sorozatban csak a második győzelmüket aratták. A szombati sikerükkel a Kisvárdával szemben növelték előnyüket a tabella második helyén. A mérkőzést Katona Bálint nagyszerű távoli lövése döntötte el az 54. percben.

A Paks hazai pályán győzött 3–1-re a Zalaegerszeg ellen, a Tolna megyei együttes így három nyeretlenül megvívott hazai bajnoki meccs után diadalmaskodott ismét, ezzel feljött a hatodik helyre a tabellán.

Bognár György 150. élvonalbeli mérkőzésén ült a kispadon, csapata pedig már a 20. percben kétgólos előnyre tett szert.

Bár a szünet előtt szépítettek a vendégek, Windecker János második találata eldöntötte a pontok sorsát.

(Borítókép: Vasvári Tamás / MTI)

Rovatok