Index Vakbarát Hírportál

Gödörben a Real Madrid, zsinórban harmadik meccsén maradt nyeretlen

2023. március 5., vasárnap 22:55

A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (La Liga) 24. fordulójában a Real Madrid remek meccsen gól nélküli döntetlent játszott a Betis otthonában, így már kilenc pont a hátránya a Barcelonával szemben.

A királyi gárda az Atlético elleni bajnoki botlás, és a Barcelonával szembeni hazai kupavereség után utazott a három egymást követő győzelemmel az ötödik helyen álló Betis otthonába.

A meccs elején Thibaut Courtois riogatta a szurkolókat egy elejtett labdával, majd Ayoze Pérez óriási bombájánál bravúrral őrizte meg kapuját a góltól.

A 12. percben Rodrygo remek cselei után Karim Benzema végezhetett el szabadrúgást a büntetőterület torkából, lövése a bal felső sarokban kötött ki. Igen ám, de a labda a sorfalban álló Antonio Rüdiger kezén megpattanva jutott el a hálóig, így videózás után elvették a gólt!

A játékrész derekán újra támadásba lendült a madridi csapat, ezúttal Vinícius Júnior bizonyult megállíthatatlannak – mármint szabályosan. Toni Kroos beadása után Benzema lövése ezúttal nem sikerült jól, majd Lucas Vázquez reklamált kezezés miatt büntetőt, kezet valóban ért a labda, az eset viszont tizenegyest a játékvezető szerint nem.

A 32. percben Fede Valverde próbálkozott távoli átlövéssel, bombája kevéssel suhant el a léc felett – igaz, a kapus rajta volt.

A félidő hajrájában Rodrygo lőtte telibe a Betis védőjét, majd a végén a házigazda vezetett veszélyes támadást, de gól nélkül mehettek pihenőre a felek.

Ezzel együtt érdekes statisztikát jegyezhettünk fela Real Madrid egymást követő három félidő során nem tudott kaput eltaláló lövést felmutatni!

A fordulást követően rögvest játékba kellett avatkoznia Courtois-nak, Aitor Ruibal lövésénél sikerrel tette ezt, a 48. percben pedig csak megtört a jég valamelyest, Benzema ziccerénél Bravónak kellett védést bemutatnia.

Ezzel egészen felpörögtek a csapatok, Borja Iglesias óriási helyzeténél megint Courtois volt a végállomás, pillanatokkal később Valverde távoli próbálkozását Bravo majdnem saját kapujába ügyetlenkedte – nyolc perc alatt két-két kaput eltaláló nagy helyzet!

A 61. percben Rodrygo előtt alakult ki ajtó-ablak szituáció, de Valverde jobb oldali beadása után a bal felső fölé lőtt.

Az utolsó negyedórához érve a csereként beálló Dani Cebellos tekert a bal alsó mellé, majd Vinícius Júnior közeli lövését és Nacho szöglet utáni fejesét is védte a kapus.

A Real Madrid így a Liverpool idegenbeli kiütése óta a harmadik meccsén is nyeretlen maradt – miközben a rivális épp hetet lőtt a Manchester Unitednek Angliában...

LA LIGA

24. FORDULÓ

Valladolid–Espanyol 2–1 (I. Sánchez 25., Aguado 62., ill. Braithwaite 87.)

Barcelona–Valencia 1–0 (Raphinha 15.)

Rayo Vallecano–Ahtletic Bilbao 0–0

Betis–Real Madrid 0–0

Az élmezőny állása: 1. Barcelona 62 pont (46–8), 2. Real Madrid 53 (47–18), 3. Atlético Madrid 45 (38–19), 4. Real Sociedad 41 (32–25), 5. Betis 41 (32–25)

(Borítókép: Benzema itt még ünnepelte a végül elvett gólját – Fermin Rodriguez/Quality Sport Images/Getty Images)

Rovatok