Index Vakbarát Hírportál

Futballtörténelem, aztán beindult a mémgyár

2023. március 6., hétfő 07:36 | aznap frissítve

Még sokáig téma lesz a liverpooli pubokban a vasárnap esti mészárlás, a Manchester United elleni történelmi, 7–0-s diadal, amelyet talán legjobban Mohamed Szalah cselsorozata foglal össze egyetlen jelenetbe. Az egyiptomi mágus lefektette a gyepre Lisandro Martínezt, a United argentin világbajnok védőjét, majd tálcán kínálja a labdát Cody Gakpónak csapata harmadik góljához.

Nehéz eldönteni, melyik gól volt a legszebb a hét közül, amelyet a Liverpool csatársora (Mo Szalah, Cody Gakpo, Darwin Núnez és a csereként beállt Roberto Firmino) lőtt David De Gea kapujába vasárnap este az Anfield roadon, de a harmadik mintha kiemelkedne a többi közül.

Ahogy Mohamed Szalah megbolondítja Lisandro Martínezt, a Manchester United argentin világbajnok védőjét, az minden pénzt megér. Miként a gólpassz Cody Gakpónak és a hollandus alábökős befejezése is: 

Nem csoda, hogy Erik ten Hag, a Manchester United menedzsere a 77. percben le is cserélte szegény Martínezt.

Aztán persze, mondanunk sem kell, beindult a mémgyár. Például előjöttek azzal, hogy amióta Szalah Liverpoolba igazolt, több sárga lapot kapott gólörömért a Manchester United ellen, mint ahány gólt a „vörös ördögök” szereztek az Anfielden:

„Adjatok valami fájdalomcsillapítót!”

A United-szurkolók könnyű győzelem reményében érkeztek az Anfieldre a botladozó Liverpool vendégeként, de aztán hirtelen rájuk szakadt az ég: 

Gary Neville és Jamie Carragher, a Sky Sports két kommentátora. Nem nehéz kitalálni, valaha hol játszott az egyik, és hol a másik…

Az egyik szurkoló szellemes reakciója: „Van valami költői abban, hogy a Manchester United kosarat adott Cody Gakpónak és Darwin Nuneznek is, aztán most mindketten vágtak két gólt…”

Már kínálják is a gyógyírt a liverpooliak a Manchester United 7–0-s vereségére, egy doboz 7Up képében. 

Végül egy poén a számokkal, bár nem illik viccelődni a nevekkel:

És persze előkerült egy klasszikus is. 

Aztán még egy. 

(Borítókép: Mohamed Szalah. Fotó: Michael Regan / Getty Images)

Rovatok