Index Vakbarát Hírportál

A világbajnok fair play díjas gesztusával felszárította a zokogó kisfiú könnyeit

2023. március 8., szerda 12:19

Enzo Fernández a mezőny egyik legjobbja volt kedd este a Chelsea–Borussia Dortmund labdarúgó Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő visszavágóján, amelyet 2–0-ra megnyert az argentin középpályás csapata, és 2–1-es összesítéssel bejutott a negyeddöntőbe. A Chelsea ötösének nagy alakítása azonban a lefújás utánra maradt, amikor megajándékozta a pályára zokogva berohanó kis fiút a mezével, majd megvédte őt a játéktérről kitoloncolni akaró biztonságiakkal szemben. De kinek a nevét viselte a hátán a körülbelül hatéves srác?

Gyakran előfordul, hogy hívatlan vendégek rohannak be a futballpályára, többnyire a lefújás után, de olykor meccs közben. Ilyenkor az előírásoknak megfelelően – teljesen jogosan – bekeményítenek a biztonsági emberek, és ha sikerül utolérniük az illetőt, akkor lebirkózzák, majd kivezetik, olykor erőteljesebb fellépéssel kitessékelik a játéktérről.

Persze van olyan eset, amikor kíméletesen is meg lehet oldani a szituációt. Abban az esetben például, amikor körülbelül hatéves kisfiú az illetéktelen behatoló, és a sztár, akitől mezt kér, komoly empátiával rendelkező sportember.

Kedd este, a Stamford Bridge-en történt, a Chelsea–Borussia Dortmund Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő visszavágójának lefújása után. A londoniak 2–0-s győzelmükkel kivívták a továbbjutást – 2–1-es összesítéssel –, a játékosok a pálya közepén ünnepeltek. Egyszer csak azt lehetett látni, hogy egy kisfiú beszalad a kezdőkörbe Enzo Fernándezhez, a „kékek” argentin világbajnokához, aki mellesleg a mezőny egyik legjobbja volt, hiszen leradírozta a pályáról a 110 millió euró értékűre taksált angol sztárt, Jude Bellinghamet, a Dortmund ékkövét. 

A kisfiú szeméből patakzottak a könnyek, többek között azért is, mert két zord fogdmeg már éppen készült őt nyakon csípni. Fernández azonban gyámolítóan átkarolta a srácot, majd levette a mezét, és odaajándékozta a rajongójának. A fiú ezek után szépszerével lesétált a pályáról, örömében alig bírt magával. 

Eddig a fair play díjas cselekedet, de ettől függetlenül is érdemes egy pillantást vetni a kisfiú hátára. A srác ugyanis egy Messi-mezben szaladt be a pályára, csakhogy a világ legjobb futballistájának a neve egy S-sel volt írva…

Fernández egyébként horribilis összegért, egészen pontosan 106,8 millió fontért érkezett a Benficától a Chelsea-hez január 31-én. Sokan húzták az orrukat az összeg láttán, mondván, hogy nem ér ennyit a katari világbajnokság legjobb fiatal játékosának megválasztott labdarúgó, de az üzlet a futballban is csak ilyen: a világbajnoki arany alaposan feltornázta az argentinok árát…

Rovatok