Index Vakbarát Hírportál

Győzött és elmozdult a kieső helyről a Honvéd

2023. március 11., szombat 22:35

A Budapest Honvéd 1–0-ra legyőzte a vendég Zalaegerszeget a labdarúgó OTP Bank Liga 23. fordulójának szombat esti mérkőzésén.

A Honvéd kezdte harcosabban a mérkőzést, a hazaiak magasan letámadtak, és igyekeztek gyorsan a rivális 16-osáig eljutni, fölényük azonban leginkább csak szögleteket eredményezett, nagy helyzetig nem jutottak el.

Tíz perc után kezdett magára találni a ZTE, amely a félidő közepén több ígéretes lövéssel is próbálkozott. A játékrész hajrájában ismét a házigazda került fölénybe, és öt perccel a vége előtt vezetést szerzett:

Kocsis Dominik a bal oldalon kiugrott, a Lukictól kapott passz után egy testcsellel becsapta a kapujából kifutó Demjént, és a hálóba gurított.

A folytatásban a Honvéd egyértelműen az előnye őrzésére rendezkedett be, és sikerült olyan hatékonyan megszerveznie a védelmét, hogy a vendégek minden igyekezetük ellenére sem tudtak helyzetig vagy akár lövésig eljutni. A második félidőben veszély ritkán, és akkor is a vendégek kapujánál alakult ki, újabb gólt azonban nem szerzett a házigazda sem, amely így is értékes győzelemmel hagyta el a pályát.

OTP Bank Liga, 23. forduló:

Budapest Honvéd–ZTE FC 1 0 (1 0) 

gól: Kocsis 40.

További szombati eredmények:

Paksi FC MOL Fehérvár FC 2 1 (1 1)

gól: Varga B. 30., 56. – a másodikat 11-esből, illetve Schön 45+1.

Kisvárda Master Good Debreceni VSC 0 1 (0 0)

gól: Do. Babunski 48.

Rovatok