Index Vakbarát Hírportál

Vastagbélrákot diagnosztizáltak az olaszok vb-gólkirályánál

2023. március 11., szombat 17:48

Az 1990-es világbajnokság gólkirálya, Salvatore Schillaci a Corriere della Serának adott interjújában őszintén beszélt arról, hogy tavaly januárban vastagbélrákot diagnosztizáltak nála, elmondása szerint azonban talán már túl van a legnehezebb időszakon.

Az 58 éves egykori játékos azt mondta, sokkolta a betegség, depressziós lett, és attól félt, hogy hamarosan véget ér az élete. 

Csak negatív gondolataim voltak, de szerencsére csak a vastagbelemre korlátozódott a daganat, nem volt áttét. Nincs már végbelem és záróizmom, de még mindig jobb így élni, mint meghalni. Kétszer műtöttek meg, ezt követően fél évvel a nyakamon is találtak egy foltot, azt is kezelték sugárterápiával hetente egyszer

– fogalmazott.

A többek között a Juventust és az Intert is erősítő Schillacinak az 1990-es világbajnokságon a házigazda olasz válogatott keretében előzetesen csak epizódszerepet vizionáltak, ehhez képest hat találatot szerezve a torna gólkirálya lett, Olaszország pedig bronzérmet nyert.

Schillaci éppen azt a Gianluca Viallit szorította ki a csapatból, aki januárban halt meg rákban. Három héttel korábban ugyancsak daganatos betegségben hunyt el a szerb Szinisza Mihajlovics, aki karrierje nagy részét Olaszországban töltötte.

(Borítókép: Salvatore Schillaci 1990-ben. Fotó: Alessandro Sabattini / Getty Images)

 

Rovatok