Index Vakbarát Hírportál

Amerikába igazolt a Ferencváros létszám felettivé nyilvánított gólvágója

2023. március 13., hétfő 21:31

Igaznak bizonyultak a korábbi sajtóhírek, a Ferencvárosban 126 tétmérkőzésen 42 gólig és 11 gólpasszig jutott Franck Boli az Egyesült Államokba igazolt. A 29 esztendős elefántcsontparti támadó a Portland Timbers színeiben folytatja pályafutását. Új klubja bejelentése szerint egy plusz egy éves szerződést kötött az észak-amerikai profi ligában.

Boli ősz elején még alapember volt a zöld-fehéreknél, a Bajnokok Ligája-selejtezőben két gólt szerzett, majd az Európa-liga csoportkörében is pályára léphetett négy találkozón, igaz, immár háromszor csak csereként. Várható távozását vetítette elő, hogy január vége óta nem került be a Ferencváros egyetlen meccskeretébe sem, valamint februárban azon három futballista közé tartozott, aki az Európa-ligára nevezett bő keretből is kikerült az őszi névsorhoz képest.

Hajnal Tamás sportigazgató sem kertelt, egy nyilatkozatban pár hete jelezte, Owusu Kwabena (télen mintegy 500 ezer euróért érkezett a Qarabagtól), illetve Nikolai Baden Frederiksen (kölcsönvételét a Vitesse-től február 1-jén jelentették be) szerződtetését követően a szakmai stáb már nem számol a korábbi norvégiai gólkirállyal, távozása már csak azon múlik, igent mond-e bármely érdeklődő ajánlatára.

Boli helyzetét Owusu sérülése sem írta át, a ghánai támadó mindössze két NB I-es meccs után dőlt ki a sorból, miután az Újpest elleni tavaszi bajnokin (3–1) már az első félidő közepén le kellett cserélni.

Az FTC 2019-ben sajtóhírek szerint 2 millió euróért szerezte meg őt a norvég élvonalban szereplő Stabaektől. Szerződése nyáron járt volna le az Üllői úton. Az a Timbers jelentéséből nem derül ki, hogy az amerikaiak fizettek-e érte átigazolási díjat, és ha igen, mennyit.

Utolsó góljait a Ferencváros színeiben épp az Újpest ellen szerezte: a szeptember elején 6–0-ra megnyert derbin kétszer volt eredményes. A szezonban 22 tétmeccsen 1043 játékperc alatt összesen öt találatot jegyzett.

Az FTC-vel három bajnoki címet és egy kupagyőzelmet ünnepelhetett.

Rovatok