Index Vakbarát Hírportál

Marozsán Dzsenifer a világbajnokság előtt mondta le a válogatottságot

2023. március 13., hétfő 13:32

Négy hónappal a női labdarúgó-világbajnokság kezdete előtt a magyar gyökerekkel is rendelkező, német válogatott Marozsán Dzsenifer lemondta szereplését a nemzeti csapatban.

Minden idők egyik legjobb női német labdarúgója, Marozsán Dzsenifer nem szerepel többet hazája válogatottjában, így az idén nyáron sorra kerülő világbajnokságon sem lép pályára.

2022 tavaszán súlyos térdsérülést szenvedtem, és rájöttem, hogy eljött az ideje annak, hogy abbahagyjam a játékot a nemzeti csapatban. Az csak egy jel volt a sok közül, mikor tavaly nyáron keresztszalag-szakadás miatt már lemaradtam az Európa-bajnokságról is

– mondta a 111-szeres német válogatott labdarúgó. Elmondása szerint a térde már közel sem az igazi, így a klubfutball mellett a kettős terhelés már túl sok lenne számára. Marozsán egyébként klubszinten a francia Olympique Lyon játékosa.

A 30 éves labdarúgó a női német labdarúgás egyik legsikeresebb alakja, 2017 és 2019 között háromszor volt az év labdarúgója Németországban, míg a válogatottal 2016-ban olimpiai aranyérmet, 2013-ban Európa-bajnoki címet nyert.

Martina Voss-Tecklenburg szövetségi kapitány a legnagyobb tisztelettel fogadta játékosa döntését.

Ő egy nagyszerű személyiség és egy kiváló labdarúgó, aki hihetetlenül sokat tett a német futballért

– tette hozzá. A női labdarúgó-világbajnokságot 2023. július 20. és augusztus 20. között rendezik Ausztráliában és Új-Zélandon. Ez lesz az első világbajnokság, ahol 32 csapat vesz részt a tornán.

Rovatok