Index Vakbarát Hírportál

Nincs újabb liverpooli csoda, a Real Madrid simán jutott a BL-negyeddöntőbe

2023. március 15., szerda 22:54

Nem jött össze az újabb liverpooli csoda, a Real Madrid végül hazai pályán is nyert, így magabiztosan jutott be a Bajnokok Ligája legjobb nyolc csapata közé, ahogyan a Frankfurtot ismét megverő Napoli is – ezzel kialakult a negyeddöntő mezőnye.

A BEK/BL rekordbajnoka az odavágón az első negyedórában kapott két gól ellenére fölényesen, 5–2-re nyert, így kis túlzással lehetetlen feladat előtt állt a Mersey-parti gárda – no de a történelemben már sokszor hajtottak végre szenzációs feltámadásokat a „vörösök”...

Már a hetedik percben közelebb kerülhetett volna a céljához a Liverpool, de Darwin Núnez lapos lövését hárította Thibaut Courtois.

A Real Madrid ezt követően a legjobb védekezés a támadás elvét követte, és az első negyedórában Toni Kroos és Vinícius Júnior is helyzetbe, sőt, utóbbi ziccerbe is került, Alisson a helyén volt.

A 20. percben Eduardo Camavinga megpattanó átlövését ütötte a lécre a brazil kapus, a félidő derekán pedig Luka Modric bombája süvített el kicsivel a léc felett – érett a Real vezetése.

A játékrész második felében kicsit többet birtokolta a labdát a vendégcsapat, ez a 33. percben Núnez újabb lehetőségében is megmutatkozott, de pont ez adott esélyt rá, hogy Vinícius egy kontrával elmessen.

Ebből ugyanúgy nem lett gól, mint Cody Gakpo löketéből, így hiába az összesen 17 lövés, 0–0-val fordulhattak a felek.

A folytatásban is pörögtek a csapatok rendesen, előbb Federico Valverde és Karim Benzema lövésénél védett Alisson, majd egy kontránál Mohamed Szalah passza volt pontatlan, így nem lett ajtó-ablak helyzet.

Az aranylabdás francia ezzel kezdett bemelegedni, a második félidő derekához érve két újabb nagy lehetőséget hagyott ki.

Az idő egyre fogyott, a Liverpool pedig nem hogy gólokokat nem termelt, a második félidőben helyzetekig sem jutott, így ezúttal nem volt esélye megfordítani a párharcot.

A 78. percben aztán jött a kegyelemdöfés, Virgil van Dijk nem tudott tisztázni, Vinícius passzából pedig Benzema az üres kapuba passzolt – közben kicsit meg is sérült (1–0).

Mondhatjuk, hogy jól megy neki az angolok ellen, a legutóbbi 10 gólját PL-csapat ellen szerezte.

A végén büntetőt reklamáltak a hazaiak Konsztantinosz Cimikasz kezezése miatt, de a játékvezető a felpattanó labdánál továbbot intett végül – a Real Madrid így is gond nélkül jutott tovább, és utolsó spanyol csapatként került a legjobb nyolc közé.

Könnyed nápolyi siker

A nap másik párharcát óriási balhé vezette fel, lángolt egy rendőrautó, kocsiüvegeket törtek be a huligánok.

A továbbjutás sorsa itt sem igazán volt kérdéses, a Napoli már idegenben is könnyedén nyert, hazai pályán a szünet előtt Matteo Politano beadását Victor Osimhen fejelte a kapuba (1–0).

A második félidő elején egy sakk-mattig vitt akció végén Giovanni Di Lorenzo centerezése után is eredményes volt a nigériai csatár, majd Piotr Zielinski büntetőből állította be a 3–0-s sikert.

A negyeddöntős párosításokat, valamint azzal együtt az elődöntős ágakat pénteken 12 órától sorsolják. A negyeddöntőket április 11–12-én és 1819-én, az elődöntőket május 910-én és 1617-én rendezik, míg a sorozat isztambuli döntőjére június 10-én kerül sor.

Melyik csapat nyeri meg a Bajnokok Ligája 2022–2023-as kiírását?

  • 12252
    Manchester City
  • 11793
    Real Madrid
  • 1472
    Milan
  • 513
    Inter

BAJNOKOK LIGÁJA

NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓK

Real Madrid (spanyol)–Liverpool (angol) 1–0 (Benzema 79.)

Továbbjutott: a Real Madrid, 6–2-es összesítéssel

Napoli (olasz)–Frankfurt (német) 3–0 (Osimhen 45+2., 53., Zielinski 64.)

Továbbjutott: a Napoli, 5–0-s összesítéssel

(Borítókép:  Diego Souto/Quality Sport Images/Getty Images)

Rovatok