Index Vakbarát Hírportál

Közel 500 német szurkolót vettek őrizetbe a BL-meccs előtti zavargások miatt

2023. március 16., csütörtök 13:21

Ahogyan arról az Index is beszámolt, tegnap este zavargások törtek ki a Napoli–Frankfurt BL-nyolcaddöntő visszavágója előtt az olasz városban. A hatóságok most részletes információkat osztottak meg a közvéleménnyel.

A két szurkolótábor között három héttel ezelőtt már Németországban is voltak kisebb összecsapások, ezért a német kormány előzetesen mindenkinek megtiltotta, hogy jegyet vásároljon a nápolyi visszavágóra.

A döntés feldühítette az Eintracht szurkolóit, és 600 fanatikus drukker úgy döntött, mégis elutazik az olasz városba, ahol aztán a mérkőzést megelőzően összecsaptak a rendőrökkel és a Napoli ultráival.

A hatóság mai beszámolója szerint hat rendőr sérült meg a zavargásokban, amely során egy rendőrautót is felgyújtottak.

Tegnap este nyolc embert tartóztattak le, öt olasz és három német szurkolót.

A hivatali szervek megemlítik továbbá, hogy minden német drukkert próbálnak beazonosítani, akik részt vettek az erőszakos cselekményekben – eddig összesen 470-et sikerült. Közülük 120-at a kora esti órákban egy frosinonei rendőrkapitányságra vittek, ahol igazoltatás céljából őrizetbe vették őket, majd a római Fiumicino repülőtérre kísérték őket, hogy elhagyják Olaszországot. A másik 350 Eintracht-szurkolót még mindig egy salernói rendőrőrsön tartják fogva, a nyomozás pedig ezekben az órákban is folyamatban van.

Rovatok