Index Vakbarát Hírportál

Jürgen Klopp: A jobb csapat jutott tovább

2023. március 16., csütörtök 09:57

Jürgen Klopp, a labdarúgó Bajnokok Ligájából szerdán a nyolcaddöntőben búcsúzott Liverpool vezetőedzője szerint a jobb csapat, azaz a címvédő Real Madrid megérdemelten jutott tovább az elitsorozat következő körébe.

Az elmúlt idényben döntős Mersey-parti gárda az első mérkőzést 2–0-s előnyről vesztette el hazai pályán 5–2-re a spanyol együttes ellen, az idegenbeli visszavágón pedig 1–0-ra kapott ki. „Különleges teljesítményre készültünk, de nem voltunk képesek a pályára vinni ezt ma este. Úgy vélem, egyértelmű, hogy senki nem gondolkodik azon: hogy eshetett ki a Liverpool? Ez valószínűleg a legjobb jel arra, hogy a jobb csapat ment tovább” – fejtette ki a német tréner. Hozzáfűzte: valószínűleg abban az esetben is kiesett volna együttese, ha az Anfielden döntetlent ér el.

Vélhetően ötszázezer különféle módon lehet búcsúzni, ma este nekünk ez jutott. A két mérkőzés három félidejében jobbak voltak, így lehet a következő körbe jutni. Ha meg akarod nyerni ezt a sorozatot, kiemelkedőnek kell lenned. Mi ma este nem voltunk azok, így aztán helyénvaló, hogy mi estünk ki

– értékelt Klopp.

A hazai kupasorozatokból már korábban búcsúzó Liverpool egyetlen célja a bajnoki szereplés javítása: a jelenleg hatodik helyen álló csapatnak hat pont a lemaradása a még BL-szereplést érő negyedik pozíciót elfoglaló Tottenham mögött. „A feladatunk az, hogy mindent kiadjunk magunkból az idény hátralevő részében, ami lehetséges.”

A klubvilágbajnok Real Madrid a BL-korszakban 19. alkalommal jutott a legjobb nyolc közé, ennél többször csupán a Bayern München volt érdekelt a negyeddöntőben (21). Edzője, Carlo Ancelotti 13. idényben vezette aktuális együttesét a nyolc közé, ezzel megelőzte Sir Alex Fergusont és utolérte Josep Guardiolát a legeredményesebb trénerek listájának élén.

Az olasz edző szerint a Liverpool számára az elmúlt években számos sikert hozó előretolt letámadás ezúttal saját együttesét segítette, mivel a középpályán az aranylabdás Luka Modric és Toni Kroos kiválóan érvényesül az ilyen játékrendszer ellen. Kiemelte azt is, hogy noha háromgólos előnyből várhatták a visszavágót, csapata nem engedett ki. Elárulta, azért csak Karim Benzema 78. percben szerzett győztes találata után cserélt – noha vasárnap a spanyol bajnoki cím sorsát jó eséllyel eldöntő barcelonai vendégszereplés vár rájuk –, mert tartott attól, hogy a Liverpool valahogy visszajön a párharcba.

A szerdai játéknap másik mérkőzésén a Napoli az idegenben elért 2–0-s sikere után saját közönsége előtt 3–0-ra nyert az Eintracht Frankfurt ellen. A kettős győzelmet követően Victor Osimhen úgy vélte, elég jók ahhoz, hogy megnyerjék a Bajnokok Ligáját. 

„Minden lehetséges, megvan a keretünk hozzá, hogy elérjük ezt az álmot!”

– fogalmazott a duplázó nigériai válogatott csatár.

Az olasz bajnokságot toronymagasan vezető nápolyiak a BL-ben 26 gólt szereztek az idényben, ezzel a legeredményesebbek a sorozatban a negyeddöntők előtt, amelyben először lesz érdekelt a Napoli.

 „Jó érzés, hogy történelmet írtunk ezzel a hatalmas győzelemmel”  mondta Osimhen, aki egy másik topklubot szeretne kapni ellenfélnek a péntek déli sorsoláson, amelyet az európai szövetség nyoni székházában rendeznek. A finálé június 10-én lesz az isztambuli Atatürk Stadionban.

Rovatok