Index Vakbarát Hírportál

Szoboszlaiék fájó vereséget szenvedtek a kiesőjelölt otthonában

2023. március 18., szombat 17:48

A német labdarúgó-bajnokság 25. fordulójának szombat délutáni mérkőzésén az RB Leipzig Willi Orbánnal és Szoboszlai Dominikkal a soraiban szenvedett 1–0-s vereséget a kiesés elől menekülő Vfl Bochum otthonában.

Hét közben óriási pofont kaptak a lipcseiek a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, a Manchester City ugyanis 7–0-ra ütötte ki Marco Rose alakulatát az angliai visszavágón. Bochumban sem volt meggyőző a Leipzig, az első félidő szinte eseménytelenül zajlott, a játék képe alapján nehéz lett volna megmondani, melyik együttes küzd a bennmaradásért, és melyik áll a dobogó harmadik fokán a tabellán...

Fordulást követően aztán a 48. percben előnybe került a Bochum: 

egy nagy bedobás után egy közeli fejest Janis Blaswich még bravúrral védett, a kipattanót viszont Erhan Masovic az üres kapuba bólintotta.

A folytatásban próbáltak felpörögni a vendégek, a mezőnyfölényen kívül azonban óriási helyzetekig nem jutottak, pontatlanság jellemezte a támadójátékukat ezen a napon. A hosszabbításban aztán Willi Orbán szögletből kis híján egyenlített, Manuel Riemann azonban hatalmas bravúrral kitenyerelte a magyar válogatott hátvédjének fejesét. Az utolsó lehetőséget aztán Szoboszlai alakította ki, aki gyakorlatilag minden hazai játékost kicselezett a 16-oson belül, ám az érkező André Silva ellőtte előle a labdát, amely a bal oldali kapufáról Riemann kezébe pattant.

Vereségükkel a lipcseiek nem tudtak közelíteni az első Bayern Münchenhez és a második Borussia Dortmundhoz, ráadásul egy pontszerzéssel a Freiburg és az Union Berlin is megelőzheti őket. A Hoffenheim hét egymást követő kudarc és 14 nyeretlenül megvívott forduló után 3–1-re legyőzte a vendég Hertha BSC-t, sikerével pedig nemcsak elmozdult a sereghajtó pozícióból, hanem egészen a 15., már bennmaradást jelentő helyre jött fel.

Bundesliga, 25. forduló:

FC Augsburg–Schalke 04 11 (00)

TSG 1899 HoffenheimHertha BSC 31 (20)

VfB StuttgartVfL Wolfsburg 01 (00)

VfL BochumRB Leipzig 10 (00)

pénteken játszották:

Borussia Mönchengladbach–Werder Bremen 22 (00)

Borussia Dortmund–1. FC Köln 6–1 (4–1)

vasárnap játsszák:

Union BerlinEintracht Frankfurt 15.30

Bayer LeverkusenBayern München 17.30

FSV Mainz 05SC Freiburg 19.30

 

Rovatok