Index Vakbarát Hírportál

A Leverkusen a Fradi után a Bayern München baját is ellátta

2023. március 19., vasárnap 19:41

A német labdarúgó-élvonal, a Bundesliga 25. fordulójában a Leverkusen 2–1-re legyőzte a Bayern Münchent, így a bajor csapat elveszítette vezető pozícióját a tabellán.

A Leverkusen még csütörtökön a Puskás Arénában lépett fel a Ferencváros elleni Európa-liga-nyolcaddöntő visszavágóján, és jutott tovább kettős győzelemmel a legjobb nyolc közé, vasárnap már a Bayern München volt az ellenfele a bajnokságban. 

Kulcsfontosságú volt a Bayern számára is a mérkőzés, mivel a Dortmund szombaton magabiztosan megnyerte a bajnokiját, így átmenetileg átvette a vezető pozíciót a tabellán. A Leverkusen a bajnokság kilencedik helyéről várhatta az összecsapást. Mindkét csapat kiváló formában volt, legutóbbi négy-négy találkozójukat sikeresen abszolválták a felek. 

A címvédő bajorok a 22. percben szereztek vezetést Joshua Kimmich révén, de a mezőnyben inkább a Leverkusen dominált, sokkal több lehetőségük volt a hazaiaknak a gólszerzésre, de mégis Bayern-előnnyel vonultak pihenőre a csapatok. 

A második játékrészben azonban már gólokra váltotta fölényét a Leverkusen, az 55. és a 73. percben is tizenegyeshez jutott a csapat, mindkét pontrúgást pedig Exequiel Palacios értékesítette. 

Erre már nem érkezett válasz vendégoldalról, így a Bayern München elszenvedte harmadik vereségét az idei bajnoki szezonban, és immár a Borussia Dortmund nevével kezdődik a tabella.

Bundesliga, 25. forduló
Leverkusen–Bayern München 2–1 

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok