Index Vakbarát Hírportál

Megosztó trófeavadász kerülhet a Real Madrid kispadjára

2023. március 22., szerda 09:45

José Mourinhót ismét szóba hozták a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (La Liga) szereplő Real Madrid kispadjával.

Spanyolországi források szerint hiába nyert tavaly Bajnokok Ligáját, spanyol bajnokságot, európai Szuperkupát, idén pedig klubvilágbajnokságot, Carlo Ancelotti napjai meg vannak számlálva a királyi gárda élén.

A 63 éves olasz szakembert a brazil labdarúgó-válogatottal hozták hírbe a nemzetközi lapok, a dél-amerikai válogatott 2002 óta nem tud visszaülni a világ trónjára.

A Mundo Deportivo szerint Florentino Pérez klubelnök bővebb kívánságlistát állított össze, a Real edzőjelöltjei között pedig ott van José Mourinho is.

A finoman szólva is megosztó trófeavadász számára nem lenne ismeretlen a madridi légkör, hiszen 2010 és 2013 között már irányította a blancókat, regnálása alatt bajnoki címet, kupát és Szuperkupát nyert az együttes.

A Romával tavaly Európa-konferencialigát nyerő mester a mostani idényben már negyeddöntős az Európa-ligában, a bajnokságban viszont megakadni látszik a szekér, épp kicsúsztak a BL-indulást érő első négy helyről 11 fordulóval a zárás előtt.

Mourinho mellett az együttessel három BL-t nyerő Zinédine Zidane, a Chelsea-vel csúcsra érő Thomas Tuchel, a Tottenhammel döntőző Mauricio Pochettino, a Frankfurttal Európa-ligát nyerő Oliver Glasner, valamint a Leverkusennel a Ferencvárost búcsúztató Xabi Alonso neve is megtalálható a kívánságlistán.

(Borítókép: Adam Pretty / Getty Images)

Rovatok