Index Vakbarát Hírportál

Minden idők legkáprázatosabb show-jával ünneplik Messiéket

2023. március 23., csütörtök 07:23

A Super Bowl Half Time Show kutyafüle ahhoz a parádéhoz képest, ami megelőzi a csütörtök esti Argentína–Panama labdarúgó-mérkőzést a Buenos Aires-i Monumental stadionban. A dohai döntő, tavaly december 18. óta most lép pályára először a világbajnok argentin válogatott, és a felhajtás minden képzeletet felülmúl. Bár a meccs csak este fél kilenckor kezdődik, a stadion már fél négykor megnyitja kapuit, és beindul az öt óra hosszát tartó monstre show.

Minden idők egyik legjobban várt összecsapása lesz csütörtök este Buenos Airesben az Argentína–Panama válogatott labdarúgó-mérkőzés, pedig csupán egy barátságos találkozóról beszélünk. Csakhogy ez lesz a friss világbajnok Argentína első erőpróbája a december 18-i katari döntő óta, ráadásul hazai környezetben. A Monumental Stadion egészen pontosan 83 214 nézőt tud befogadni, azonban mindössze 63 361 jegyet értékesítettek (két óra leforgása alatt elkapkodták a belépőket), a maradék mintegy húszezret a szponzorok, a játékosok családtagjai, a szövetség (AFA) alkalmazottjai kapják ajándékba.

Emiatt kis híján forradalom tört ki, mert a jegyigénylések száma megközelítette a másfél milliót, sajtóakkreditációt pedig 133 ezren szerettek volna kapni, holott a médiatribün befogadóképessége csak 334 fő. 

Úgyhogy aki meg akarja nézni a világbajnokokat, annak jövő keddig kell várnia, akkor ugyanis a Madre de Ciudades stadionban Argentína–Curacao-mérkőzést rendeznek. A létesítmény befogadóképességét 30 000-ről 42 000-re növelték a meccs kedvéért.

A stadion Santiago del Estero városában van, 1000 kilométerre Buenos Airestől, és ez a legrégebbi, spanyol telepesek által alapított település Argentínában, 455 éves múltra tekint vissza, ezért is A Városok Anyja a stadion neve. 

Az AFA az óriási érdeklődésre való tekintettel beiktatott egy harmadik mérkőzést is, méghozzá péntekre, március 24-ére, amelyen a válogatott keret azon tagjai lépnek pályára a River Plate ellen, akik csütörtökön nem jutnak szóhoz.

A várható összeállítások:

Argentína: Emiliano Martínez – Molina, Romero, Otamendi, Tagliafico – De Paul, Fernández, Mac Allister – Di María, Álvarez, Messi.

Panama: Guerra – Peralta, Ramos, Hernández, Anderson – Galván, Camargo, Gudiño, Murillo – Quintero, Stephens.

Bár a gálameccs csak este fél kilenckor kezdődik, a Monumental már fél négykor megnyitja kapuit, és kezdetét veszi a show. A program a következő:

(Borítókép: Wikipedia)

Rovatok