Index Vakbarát Hírportál

Immár hivatalos: Thomas Tuchel váltja Julian Nagelsmannt a Bayern kispadján

2023. március 24., péntek 18:19

Amit csütörtök este még csak sejteni lehetett, az péntekre hivatalossá vált: Thomas Tuchel váltja Julian Nagelsmannt a Bayern München kispadján.

Péntek délután a német rekordbajnok Bayern hivatalos felületein jelentette be, hogy azonnali hatállyal meneszti a vezetőedző Julian Nagelsmannt, míg helyére a Chelsea és a Paris Saint-Germain korábbi trénerét, Thomas Tuchelt nevezi ki. Az edzőváltásról szóló hírek már csütörtök késő este szinte teljesen biztosnak hangzottak, a bajor klub pénteki kommünikéje pedig végleg pontot tett az ügy végére.

A döntést a klub vezérigazgatója, Oliver Kahn, és a sportigazgató Hasan Salihamidzic hozta meg Herbert Hainer elnökkel egyeztetve – teszik hozzá közleményükben. A hírek szerint rendkívül drága lesz a szakítás a felek között,

Julian Nagelsmann elküldése összesen 65 millió euróba fájhat a bajoroknak.

A Bayern München 2021-en kötött a trénerrel ötéves megállapodást, és az erre az időszakra szóló teljes fizetését kénytelen kiutalni a szakembernek. Ebbe az összegbe beletartozik az a 25 millió euró is, amelyért cserében még kivásárolták Nagelsmannt lipcsei szerződéséből. 

A 35 esztendős Nagelsmann összesen 84 tétmeccsen vezette a Bayernt, találkozónként átlagosan 2,31 pontot szerzett az együttessel, amellyel a 2021–2022-es szezonban Bundesligát nyert, valamint az elmúlt két idényben kétszer is bezsebelte a Német Szuperkupát. A hírek szerint Thomas Tuchel – aki legutóbb a Chelsea kispadján ült – szombaton írhatja alá szerződését a bajorokkal. A német szakembert minden bizonnyal követi a csapathoz másodezője, Lőw Zsolt is. 

(Borítókép: Julian Nagelsmann 2023. március 19-én. Fotó: Stefan Brauer / DeFodi Images / Getty Images)

Rovatok