Index Vakbarát Hírportál

Nem várt megmentő sietett Franciaország segítségére Írországban

2023. március 28., kedd 08:44

A világbajnoki ezüstérmes Franciaország alaposan megszenvedett Írországban a hétfő esti Eb-selejtezőn, ám egy bombagóllal végül mindhárom pontot megszerezte Didier Deschamps együttese. Az osztrákok hátrányból fordítottak a magyarok ellen főpróbázó észtek ellen.

Miután az Európa-bajnoki selejtezősorozat B csoportjának első fordulós rangadóján a vb-ezüstérmes franciák 4–0-ra kiütötték Hollandiát, könnyed győzelmet ígért a hétfő esti, írországi vendégjátékuk.

Ehhez képest alaposan megszenvedtek a szigetországiakkal, akik az egész mérkőzésen jól tartották magukat, ám végül egy távoli bombagól miatt mégsem szereztek pontot: az 50. percben Benjamin Pavard szerzett labdát a hazai 16-os előterében, majd elemi erővel, a felső léc segítségével lőtt az ír kapuba.

A csoport másik meccsén a hollandok a várakozásoknak megfelelően könnyedén nyertek Gibraltár ellen, a duplázó hátvéd, Nathan Aké vezérletével. A csütörtökön este Budapesten felkészülési meccset játszó észtek sokáig úgy tűnt, meglepetést okozhatnak Ausztriában, hiszen a 68. percig vezettek a Linzben játszott selejtezőn, ekkor azonban a nem sokkal korábban becserélt kölni támadó, Florian Kainz egyenlített, a 88. percben pedig a Freiburgot erősítő Michael Gregoritsch révén a fordítás is összejött az osztrákoknak.

Svédország a sérült Zlatan Ibrahimovic nélkül is könnyedén verte Azerbajdzsánt, az 5–0-s kiütésből a magyar származású Viktor Gyokeres is góllal vette ki a részét. A magyarok csoportjában Montenegró és Szerbia vívott rangadót egymással, amelyet végül a vendégek két késői Dusan Vlahovics találattal nyertek meg, a Juventus támadója a 78. és a 96. percben volt eredményes.

Európa-bajnoki selejtező
2. forduló:

B csoport: Hollandia–Gibraltár 30 (10); ÍrországFranciaország 01 (00)

E csoport: Lengyelország–Albánia 1–0 (10); MoldovaCsehország 00

F csoport: Svédország–Azerbajdzsán 5–0 (1–0); Ausztria–Észtország 2–1 (0–1)

G csoport: MAGYARORSZÁGBulgária 30 (30); MontenegróSzerbia 02 (00)

(Borítókép: Oisin Keniry / Getty Images)

Rovatok