Index Vakbarát Hírportál

Botrány Madridban: a perui labdarúgók összecsaptak a rendőrökkel – videó

2023. március 28., kedd 10:48

Hétfőn este nagy botrány robbant ki egy madridi szálloda előtt, ahol a perui labdarúgó-válogatott játékosai összetűzésbe kerültek a rendőrökkel, amiért nem engedték oda a dél-amerikai futballistákat az őket éltető szurkolóikhoz.

Kedden este 21.30-tól Peru és Marokkó felkészülési mérkőzést játszik egymással Madridban, a találkozó előestéjén viszont mindent el lehetett mondani a hangulatról, csak azt nem, hogy barátságos lett volna…

A dél-amerikai szurkolók ugyanis szerették volna köszönteni a válogatott játékosait a madridi szállásuk előtt, ahol azonban a rendőrök kordonokkal állították meg őket. A csapat tagjai kimentek a hotel elé és próbáltak a drukkerek közelébe jutni, ezt azonban a rendfenntartó szervek megakadályozták.

Az egyik perui játékos, Yoshimar Yotún aztán megunta a partalan vitát, és a tettek mezejére, vagyis a drukkerek felé lépett, mármint lépett volna… Az egyik rendőr ugyanis meglökte őt, az indulatok ezután szabadultak el csak igazán. Csapattársai a 32 éves hátvéd segítségére siettek, akárcsak a szurkolók. 

Az esetet követően a madridi rendőrség előállította és kihallgatta Pedro Gallese csapatkapitányt, a gárda kapusát, aki később a sajtónak azt nyilatkozta: 

„Mi csak üdvözölni szerettük volna a drukkereket, a rendőrök viszont ütni kezdtek minket…”

A perui főkonzulátus közleményben reagált az esetre, amiből az derül ki, hogy a történtek miatt nem emeltek vádat a kapussal szemben – ennek ellentmond a spanyol sajtó értesülése, miszerint történt vádemelés –, aki többórás kényszerű távollétet követően térhetett vissza társaihoz a hotelbe.

A helyszínen még több perui játékost is kihallgattak a rendőrök, esetükben viszont nincs vádemelés. A dél-amerikai sajtóhírek szerint azonban a mai mérkőzést követően három labdarúgónak azért meg kell majd jelennie a madridi rendőrségen, mielőtt elhagynák Spanyolországot.

Rovatok