Index Vakbarát Hírportál

1,5 milliárdos veszteséggel zárta az előző évet a felcsúti focicsapat

2023. március 28., kedd 10:50

Érdekes adatra hívta fel a figyelmet az mfor.hu keddi cikke: az NB I-ben szereplő Puskás Akadémia FC együttese mögött álló Puskás Futball Kft. több mint 1,5 milliárdos veszteséggel zárta a 2022-es esztendőt.

Ez hatalmas visszaesés az előző évi 536 millió forintos nyereséget követően, ráadásul ezt megelőzően csupán indulása első éveiben működött utoljára veszteségesen a felcsúti focicsapat mögött álló gazdasági társaság. Ám akkor sem olyan mértékű volt a mínusz, mint tavaly, így nemcsak a mostani veszteség meglepetés, hanem annak mértéke is meglepő.

Legutóbb 2014-ben, működésének második teljes évében volt mínuszos a cég gazdálkodása, ám annak akkori, 127 milliós értéke meg sem közelítette a mostani milliárdos nagyságrendet.

Az NB I-es csapat mögött álló gazdasági társasággal ellentétben a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítványnál nyoma sincs hasonló nehézségeknek. Igaz, a befolyt bevétel ebben az esetben is csökkent, 12,1 milliárdról 9,7 milliárdra, a költségeket ez bőven fedezni tudta, így végeredményben 1,55 milliárdos pluszt mutattak ki a beszámolójukban az előző évi 5,6 milliárd után. A bevételek egyébként szinte teljes egészében támogatásként érkeztek az alapítványhoz.

Rovatok