Index Vakbarát Hírportál

Cristiano Ronaldo 4 milliárdos luxusautóval furikázott Madridban

2023. március 30., csütörtök 19:09

Cristiano Ronaldo, a földkerekség legjobban fizetett labdarúgója nem ül azon az állítólag 200 millió eurón, amit Szaúd-Arábiában évente keres az al-Nasszrnél. A portugál futballsztár vett magának tízmillió euróért (azaz mintegy 4 milliárd forintért) egy Bugatti Centodieci luxusautót, amellyel a 110. születésnapjára rukkolt elő a francia autógyár. A limitált szériában készült álomautójával, benne barátnőjével, Georgina Rodríguezzel Madrid utcáin furikázott.

Cristiano Ronaldo kihasználta a kéthetes válogatottszünetet; először is két-két gólt szerzett Portugália két Európa-bajnoki selejtezőjén, előbb Liechtensteinnek (4–0), majd Luxemburgnak (6–0), utána átugrott korábbi munkahelyére, Madridba, ahol barátnőjével, Georginával vacsorázott törzshelyén, a Zuma japán étteremben, a spanyol főváros La Castellana negyedében. 

Az ember azt gondolná, hogy ahová Ronaldo jár, ott csillagászatiak az árak, és ez részben igaz is, de egy átlagos menüsort 80 euróért végig lehet enni. Ami persze magyar zsebhez mérten nem olcsó, 32 ezer forint, de Madridban nem magyarok a zsebek.

Persze vannak ott érdekes fogások, 3 deka beluga kaviár brióson wasabi tormával tálalva 170 euró (68 000 forint), egy adag királyrák Ponzu & Lime szósszal (bármit is jelentsen) 140 euró (56 000 forint), a chilei Wagyu marhából készült steak adagja pedig 312 euró (124 800 forint).

Mármost Cristiano Ronaldo és barátnője, gyermekei anyja itt vacsorázott, a Zumában, de nem ez az érdekes, hanem az a Bugatti Centodieci, amellyel megérkezett, majd elhajtott az étteremtől. Ez egyes források szerint 10 millió euróba kerül, mások szerint csak 9 millióba, de abban minden forrás egyetért, hogy annyira limitált a széria, hogy csak tízet gyártottak belőle, és ebből az egyik Ronaldóé. A sportkocsinak piros bőrülései vannak, csak hogy ne tévesszék össze a többi, minden sarkon szembe jövő Bugatti Centodiecivel. 

A kocsi különben 8000 köbcentis, 1578 lóerős, hétfokozatú sebességváltója van, 0-ról 100 km/órára 2,4 másodperc alatt gyorsul fel, 0-ról 200-ra már egy örökkévalóság, 6,1 másodperc alatt, a 300 km/órához pedig még annál is sokkal több, 13,1 másodperc kell. Hogy mi a végsebessége, azt nem tudjuk, mert az automatika 380 km/óránál lefékezi a motort... Fogyasztása 21,47 l/100 km, de ha nyomja az ember a gázt, és gyorsulni akar, akkor a 40 l/100 km-t is eléri. Takarékosnak aligha nevezhető...

Ronaldo és az al-Nasszr legközelebb április 4-én, kedden lép pályára, az al-Adalh elleni bajnokin, idegenben. Bár még csak március végén járunk, a portugálnak már 13 gólja van ebben a naptári évben.

Rovatok