Index Vakbarát Hírportál

Április tréfának erős volt – otthon kapott ki a Chelsea

2023. április 1., szombat 21:11

A Chelsea hazai pályán meglepetésre 2–0-ra kikapott az Aston Villától az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójának utolsó szombati összecsapásán. Korábban az Arsenal simán verte a Leeds együttesét, így továbbra is nyolc pont az előnye a tabella élén a címvédő Cityvel szemben.

A londoniak három veretlenül megvívott bajnoki után várhatták a birminghamiek elleni összecsapást, amelyen hiába alakítottak ki jóval nagyobb helyzeteket, és játszottak összességében jobban a vendégeknél, a gólokat a Villa szerezte. A Villa ezzel megelőzte a kékeket, és feljött a 9. helyre, míg a Chelsea lecsúszott a 11. pozícióba.

Délután az éllovas Arsenal saját közönsége előtt simán, 4–1-re legyőzte a Leeds United csapatát. Mikel Arteta együttesében hosszú sérülését követően, november 12. óta először volt a kezdőcsapat tagja Gabriel Jesus, és a brazil támadó két góllal hálálta meg a bizalmat. Az Arsenal sorozatban hetedik győzelmét aratta a Premier League-ben.

A jó formában lévő, nemzetközi kupaszereplésre hajtó csapatok csatáján a Brighton odahaza gólgazdag döntetlent játszott a Brentforddal (3–3), míg a kiesés ellen küzdő Crystal Palace kispadján győzelemmel mutatkozott be a régi-új vezetőedző, a 75 éves Roy Hodgson, a londoniak a Leicester ellen nyertek 2–1-re.

Premier League
29. forduló

Chelsea–Aston Villa 02 (01)

Arsenal Leeds United 4 1 (1 0)

BournemouthFulham 21 (01)

BrightonBrentford 33 (22)

Crystal PalaceLeicester City 21 (00)

Nottingham ForestWolverhampton Wanderers 11 (10)

Manchester City–Liverpool 41 (11)

vasárnap:

West Ham UnitedSouthampton 15.00

Newcastle UnitedManchester United 17.30

hétfő:

Everton–Tottenham Hotspur 21.00

Rovatok