Index Vakbarát Hírportál

A Newcastle sztárjai összeverekedtek a pályán – videó

2023. április 2., vasárnap 15:08

„Felnőtt lett” minden idők egyik legbizarrabb Premier League-jelenete, napra pontosan 18 évvel ezelőtt esett egymásnak két csapattárs a pályán, az események eredményeként pedig mindketten piros lapot kaptak.

A Newcastle United 2005. április 2-án az Aston Villát fogadta a St. James’ Parkban, a kezdés pedig pocsékul alakult, már az ötödik percben betaláltak a vendégek, Juan Pablo Ángel volt eredményes.

A dolgok a 73. percben fordultak még rosszabbra, amikor az alig 20 perce beálló Steven Taylor piros lapot, az Aston Villa büntetőt kapott, amelyet Gareth Barry értékesített. A 80. percben ugyanő újabb tizenegyest küldött a helyére, a vendégek eldöntötték a három pont kérdését (0–3).

Nem sokkal később, a 82. percben jött el a fentebb említett pillanat, amikor a hazaiak két vehemens angol játékosa, Kieron Dyer és Lee Bowyer keveredett összetűzésbe: az egyik nem passzolt, a másik szóvá tette ezt, majd a helyzet addig fajult, hogy egymást kezdték ütni a futballisták (az ellenfél játékosainak kellett besegíteni a szétválasztásba) – az eredmény pedig az lett, hogy mindketten mehettek zuhanyozni, így hármas emberhátrányban zárt a Newcastle.

A „szarkák” 18 évvel később ismét érdekeltek lesznek az április 2-i PL-játéknapon, a Manchester United ellen ráadásul a BL-indulással kapcsolatban kulcsfontosságú rangadót játszanak.

Alighanem azért ezúttal hasonló balhé nélkül...

(Borítókép: Laurence Griffiths/Getty Images)

Rovatok