Index Vakbarát Hírportál

Két élvonalbeli spanyol csapat edzőjét is kirúgták

2023. április 3., hétfő 15:49

A Real Madridtól elszenvedett 6–0-s vereséget követően távozik a Real Valladolid labdarúgócsapatának vezetőedzője, Juan José Rojo Martín, míg az Espanyol trénerének is megköszönték a munkát.

A Valladolid hétfőn honlapján jelentette be, hogy 75 mérkőzés után elválnak útjai az 55 éves, Pacheta néven ismert szakemberrel, akinek nyáron járt volna le a szerződése.

A Valladolid nyolc győzelemmel, négy döntetlennel és 15 vereséggel a 16. helyen áll a bajnokságban, és mindössze három pontra van a kieső zónától.

Pacheta 15 évig volt profi labdarúgó, az élvonalban csaknem kétszáz alkalommal, a másodosztályban pedig több mint száz mérkőzésen lépett pályára. Edzőként több spanyol gárda (Real Oviedo, FC Cartagena, Hércules CF, Elche, Huesca) mellett dolgozott Lengyelországban (Korona Kielce) és Thaiföldön (Ratchaburi FC) is.

Az Espanyolnál is betelt a pohár

A klub honlapján közölt döntés szerint az együttes eddigi eredményei alapján volt kénytelen szerződést bontani Diego Martínezzel a La Ligában való bennmaradás érdekében.

Az Espanyol legutóbbi négy mérkőzésén kikapott, a szezonban mindössze hatszor hagyta el győztesen a pályát, így a tabellán kilenc döntetlennel és 12 vereséggel jelenleg a 17. helyen áll, és csak egy ponttal előzi meg az utolsó előtti, 19. Valenciát.

Martínez 31 találkozón irányította az Espanyolt, és 2024 nyarán járt volna le a szerződése. A 42 éves szakember 2010-től hét éven keresztül a Sevillánál dolgozott az ifjúsági, a harmadik, majd a második csapat trénereként, illetve a felnőtt együttes pályaedzőjeként. Később az Osasuna és a Granada vezetőedzője volt.

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok