Index Vakbarát Hírportál

Egyre nagyobb a baj: válságülést tartottak Szoboszlai Dominikék

2023. április 4., kedd 14:27

Edzőjük nélkül tartottak válságülést a Szoboszlai Dominikot, Willi Orbánt és a sérült Gulácsi Pétert foglalkoztató RB Leipzig labdarúgói a szerdai, Borussia Dortmund elleni Német Kupa-negyeddöntő előtt.

Összeült a csapat, és megbeszéltek néhány dolgot, én nem voltam jelen. Úgy gondolom, ez normális

– mondta kedden Marco Rose vezetőedző.

A kupában címvédő lipcsei együttes sorozatban három vereségen van túl, így várja a szerdai hazai összecsapást.

Hogy a csapat hullámvölgyben van, az a játékosok és az edző számára is világos.

„Kevés sikerélményünk volt az utóbbi időben, a hangulat ennek megfelelő. A csapat nem riadt játékosok gyülekezete, akik nem tudják, merre van az előre és a hátra. Nem estek depresszióba” – folytatta Rose, aki szerint az a megoldás, ha kibeszélik a dolgokat. 

A szakember egyébként két éve, a Borussia Mönchengladbach trénereként hasonlóan a Manchester City ellenében esett ki a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, majd utána még sorozatban hat mérkőzést veszített a csapatával, ezek között ott volt a Dortmund elleni kupanegyeddöntő is. A szezon végén aztán lemaradtak tanítványaival a BL-indulásról – ezt a forgatókönyvet az RB Leipzig mindenképpen szeretné elkerülni.

A Leipzig 26 fordulót követően az ötödik a Bundesligában, hátránya két pont a már BL-indulást jelentő negyedik helyen álló, Sallai Rolandot foglalkoztató Freiburggal szemben.

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok