Index Vakbarát Hírportál

Ömlött az Ajax játékosának fejéből a vér, úgy megdobta egy szurkoló

2023. április 6., csütörtök 10:51

Elszabadultak az indulok a szerda esti Feyenoord–Ajax derbin. Először a Feyenoord szurkolók annyi pirotechnikával köszöntötték a játékosokat, hogy a füst miatt nem lehetett látni a pályán, ezért félbeszakadt a meccs. Aztán úgy fejbedobták Davy Klaassent, hogy vérezni kezdett a feje.

A kupadöntőbe kerülésért zajlott a harc szerda este a Feyenoord–Ajax derbin, mely túlságosan is parázsra sikerült. Először a Feyenoord szurkolói akkora pirózásba kezdtek, hogy a füst miatt alig lehetett látni a pályán, tíz percre félbeszakadt a meccs. 

Aztán a 61. percben, 2–1-es Ajax vezetésnél az oldalvonal mellett kisebb bunyó alakult ki Dusan Tadics és Orkun Kökcü között, amihez nem kellett sok, hogy a többi játékos is csatlakozzon. Bizonyára a szurkolók közül is többen részt vettek volna a pálya szélén zajló eszmecserében, ám jobbhíján csak a dobálózással tudták kifejezni véleményüket. Így történt, hogy egy drukkernek – valószínűleg egy öngyújtóval – sikerült úgy fejbedobnia a gólszerző Davy Klaassent, hogy a hollandnak vérezni kezdett a feje. 

Ezt követően ismét félbeszakadt a meccs, Klaassennel a csapat vezetőedzője az öltözőben beszélgetett egy kicsit, miközben a Feyenoord másodedzője a hangosbeszélőn keresztül hordta le a szurkolókat, hogy azért ezt mégsem kéne. 

A rendőrség később közölte, hogy egy 32 éves férfit őrizetbe vettek, az esetet pedig kivizsgálják. Az incidens miatt a meccs 28 percig szünetelt, Klaassent le kellett cserélni, a folytatásban pedig az Ajax megőrizte egygólos előnyét és döntőbe jutott, ahol április 30-án a PSV Eindhoven lesz az ellenfele.

A holland szövetség közleményben reagált a történtekre, és úgy fogalmazott, „őrületes”, hogy a játékosok nincsenek biztonságban a pályán.

Ha valaki nem a futballért jön ki a stadionba, hanem azért, hogy randalírozzon, akkor inkább maradjon távol a mérkőzésektől

– hangsúlyozta a KNVB, amely szintén kivizsgálja a történteket.

Rovatok