Index Vakbarát Hírportál

Mexikóból ömlenek a halálos fenyegetések a magyar válogatott labdarúgónak címezve

2023. április 6., csütörtök 14:37

A Philadelphia Union csatára, a magyar válogatott Gazdag Dániel közösségi felületeire ömlenek a halálos fenyegetések Mexikóból, miután Gazdag a CONCACAF Bajnokok Ligájában előnyhöz juttatta csapatát az odavágón a mexikói Atlas ellen.

A CONCACAF Bajnokok Ligája negyeddöntőjében összesítésben 1–0-ra vezet a Philadelphia Union csapata a mexikói Atlasszal szemben. Az első meccs győztes gólját a magyar válogatott Gazdag Dániel a 89. percben, tizenegyesből szerezte. Azóta Twitteren és Instagramon özönlenek a mexikói szurkolók halálos fenyegetései, amelyeket Gazdagnak és családjának címeznek – vette észre az NSO

A tweetekben és Instagram-kommentekben válogatott módokon fenyegetik a magyar játékost és családját. Az észnél levő nézők viszont azt is felvetették, hogy mindezek után egy semleges helyszínen kéne lejátszani a visszavágót, hogy senkinek ne essen baja. Az, hogy pontosan miért rágtak be ennyire a mexikói szurkolók Gazdagra, még nem derült ki, bár a magyar válogatott játékos az értékesített tizenegyest követően az egyik ellenfele arcába nevetett. Ez valóban nem túl sportszerű cselekedet, de halálos fenyegetéseket sem ezért, sem ennél jóval sportszerűtlenebb esetekért sem szabadna másoknak címezni. 

Az alábbi tweetet bár már törölték, egy másik felhasználó készített róla egy képernyőképet, hogy figyelmeztesse a hatóságokat. A töltények fölötti szöveg lefordítva annyit tesz, hogy „a napjaitok meg vannak számlálva”. Ilyen és ehhez hasonló fenyegetésektől – akár pisztolyok vagy levágott emberi fejek lefotózva – hemzseg a közösségi média Gazdag nevére rákeresve, bár az algoritmus és a moderátorok nagy lendülettel törlik is ezeket. 

Rovatok