Index Vakbarát Hírportál

Egy baba személyében új szereplő robbant be a Chelsea-szappanoperába

2023. április 7., péntek 14:11

Úgy tűnt, Luis Enrique és Julian Nagelsmann között dől el, ki lesz a Chelsea új menedzsere, ha a megbízott szakvezető, Frank Lampard mandátuma az idény végén lejár. Csakhogy most a Tyc Sports nevű argentin portál robbantotta a bombát: a londoni klub vezetősége felvette a kapcsolatot Marcelo Gallardóval, a River Plate-nél korábban zajos sikereket arató szakemberrel. Ha minden igaz, júniustól ő veheti át a kékek szakmai irányítását.

Hajlamosak vagyunk itt, Európában csak európai futballszakemberekben gondolkodni, miközben elfelejtjük, hogy a sportág aktuális világbajnoka Argentína. Ezért lephetett meg sokakat a Tyc Sports friss híre, miszerint a Premier League tizenegyedik helyén szenvedő Chelsea vezetősége felvette a kapcsolatot a River Plate-től tavaly októberben távozó Marcelo Gallardóval.

Muneco, magyarul Baba becenevű, egykori 44-szeres argentin válogatott középpályás tizenkét éve tartó edzői pályafutása alatt előbb az uruguayi Nacional, majd 2014-től 2022-ig az argentin River Plate, vagyis anyaegyesülete csapatát dirigálta. Nem is akármilyen sikerekkel:

Gallardo most, a szezon közben nem akarta átvenni a Chelsea-t, de majd júniusban! Addig mindenesetre Frank Lampard dirigálja a csapatot.

Gallardót mifelénk nem nagyon ismerik, de elég megnézni egy jellegzetes River-akciót ahhoz, hogy rájöjjünk, Baba micsoda szemet gyönyörködtető futballkultúrát honosított meg nyolc év alatt a Monumental Stadionban:

Nem rossz, ugye?

Gallardo szoros barátságot ápol Lionel Messivel, ahogy ez ebből a közelmúltbeli videóból is kiderül:

A 47 éves Gallardo nevelőedzőnek sem utolsó, a Rivernél eltöltött nyolc éve alatt körülbelül negyven fiatalt épített be a csapatba, köztük nem is egy későbbi világbajnokot, mint például a ma már a Manchester Cityt erősítő Julián Álvarezt, a Benficához, majd onnan éppen a Chelsea-hez került Enzo Fernándezt vagy történetesen Gonzalo Montielt, a Sevilla játékosát, aki a katari világbajnokság döntőjének tizenegyespárbajában az utolsó, aranyérmet érő büntetőt értékesítette. 

Pénteken viszont egy új lehetséges forgatókönyv is felmerült, a Chelsea ugyanis a hírek szerint felvette a kapcsolatot a Real Madridot irányító Carlo Ancelottival, aki 2009 és 2011 között már dolgozott a londoniaknál. Az olasz menedzser állítólag nyitott a visszatérésre a Stamford Bridge-re, így egyelőre megtippelhetetlen, hogy nyáron végül ki lesz a befutó.

(Borítókép: Marcelo Gallardo 2022. október 23-án. Fotó: Marcelo Endelli / Getty Images)

Rovatok