Index Vakbarát Hírportál

A Kecskemét Felcsúton ütötte ki a Puskás Akadémiát

2023. április 8., szombat 16:33

A második helyen álló Kecskemét magabiztos, 3–0-s győzelmet aratott a Puskás Akadémia vendégeként, míg a Mol Fehárvár gól nélküli döntetlenre végzett az Újpesttel a labdarúgó OTP Bank Liga 26. fordulójának szombati játéknapján.

Az első félidőben kiegyensúlyozott labdabirtoklási arány mellett egyértelmű fölényben játszott a Kecskemét, amely hat perc után előnybe került, de ezután sem vett vissza a tempóból, és támadásban jóval veszélyesebb volt, mint a felcsútiak.

Fordulás után megint hamar betalált a vendégcsapat, amely aztán a duplázó Horváth Krisztofer újabb góljával az 55. percben gyakorlatilag eldöntötte a három pont sorsát. A Puskás Akadémia hiábavalóan próbálkozott a támadásokkal, a vendégek védelme magabiztos volt, így a felcsútiak még a szépítő gólig sem jutottak el.

Nem esett gól Fehérváron

A játéknap második mérkőzésén a Mol Fehérvár–Újpest kiesési rangadón gól nélküli döntetlen született. 

A találkozó elején a Fehérvár lépett fel támadólag, az Újpest gyors játékosai révén biztos védekezésből próbált veszélyt teremteni. Az első félidő közepére kiegyenlítetté vált a meccs, a kapusoknak azonban továbbra sem volt dolga, így gólnélküli döntetlennel vonultak szünetre a felek úgy, hogy egyetlen kaput eltaláló kísérlet sem volt.

Fordulást követően a szakadó esőben rengeteg lett az átadási és labdakezelési hiba, ezért folyamatos játék sem alakult ki. Eleinte az Újpest volt aktívabb, majd a Fehérvár és a hajrához közeledve megint a fővárosi gárda, a végére a két hálóőrnek is akadt védenivalója, de gól nem született.

OTP Bank Liga, 26. forduló:
Puskás Akadémia FC–Kecskeméti TE 0–3 (0–1)
Mol Fehérvár–Újpest 0–0

később: 
19.30: Paks–Ferencvárosi TC

Rovatok