Index Vakbarát Hírportál

A Manchester United történelmien sok helyzetet hagyott ki, sztárja is megsérült

2023. április 8., szombat 15:23

Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 30. fordulójában a Manchester United hazai pályán 2–0-ra legyőzte az Everton csapatát.

Továbbra is versenyben van a Manchester United a bajnoki dobogóért, miután a vörös ördögök a 30. forduló nyitómérkőzésén legyőzték a mezőny utolsó harmadába tartozó Evertont. 

Nem indult könnyen a mérkőzés Erik ten Hag csapatának, rengeteg helyzetet puskáztak el a United játékosai. Beszédes statisztika volt, hogy Marcus Rashford az első játékrészben négy ziccert hagyott ki, míg Anthony többek között a kapufát is eltalálta.

Az első 45 percben a United 21 kapura lövést adott le, amely a 2016/17-es szezon óta a legtöbb volt egy csapattól az angol élvonalban. 

A töméntelen kihagyott helyzet ellenére végül előnnyel mehettek pihenni ten Hag játékosai, miután a 36. percben Jadon Sancho tökéletes ütemű kiugratásából Scott McTominay vette be az Everton kapuját. 

A folytatásban lecsillapodtak a kedélyek, az első komolyabb United-helyzetre a 67. percig kellett várni, mikor Bruno Fernandes fejesét bravúros mozdulattal tornászta kapu fölé Jordan Pickford. A vendégek ezzel egy időben semmiféle veszélyt nem jelentettek a United kapujára, így a hazaiak vezetése biztosnak tűnt. 

A csereként beálló Anthony Martial 20 perccel a vége előtt növelte kétgólosra a hazaiak előnyét, Marcus Rashford passzát könnyedén lőtte a vendégek kapujának közepébe, így minden jel arra utalt, hogy a lényegi kérdések eldőltek. Egyetlen negatív eseményt jegyezhettünk fel hazai szempontból: a 81. percben Marcus Rashford megsérült, és fájdalmas arccal, bicegve hagyta el a pályát. 

Az eredmény a továbbiakban nem változott, így a múlt heti, csúfos vereség után a Manchester United begyűjtötte a három pontot, és ideiglenesen átvette a harmadik pozíciót a tabellán. 

Premier League, 30. forduló
Manchester United–Everton 2–0 (1–0)

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok