Index Vakbarát Hírportál

Pokolba a 400 millió olajdollárral, Messit a szíve Barcelonába húzza

2023. április 8., szombat 11:00

Barcelonában olyannyira nem tettek le Lionel Messi visszacsábításáról, hogy a katalán klub egyeztető tárgyalásokba kezdett a Spanyol Labdarúgó-szövetséggel az argentin világklasszis újraszerződtetésének pénzügyi lehetőségeiről. Mindezt azok után, hogy a Barca 4–0-s megalázó vereséget szenvedett a Real Madridtól a Király-kupa elődöntőjében.

Jelen pillanatban több kérdés foglalkoztatja a futball szerelmeseit, ezek közül az egyik legizgalmasabb Lionel Messi további sorsának alakulása. Úgy fest, a nyolcszoros aranylabdás világbajnok argentin előtt négy út áll:

Néhány nappal ezelőtt úgy tűnt, eldőlt a kérdés, amikor a szaúdi al-Hilal évi 400 millió dolláros (mai kurzuson ez 137 milliárd forintot jelent, ami megegyezik a Duna Aréna árával) ajánlatot tett Messi és menedzsmentje elé. Az argentin párizsi szerződése lejár az idény végén, és egyelőre nem nagyon haladnak a tárgyalások a hosszabbításról. 

Messinek nyilván imponált, hogy kétszer annyira taksálják az arabok az értékét, mint örök vetélytársáét, Cristiano Ronaldóét. Egyelőre azonban nincs hír arról, mit szól Messi a csillagászati ajánlathoz. Azt viszont érdemes górcső alá venni, mi szól az egyes verziók mellett, illetve ellen.

Nyilvánvaló, ha csak az érzelmek döntenének, Messi még mindig a Spotify Nou Campban rúgná a labdát. Ahol jó barátja és egykori játékostársa, Xavi az edző. Egy biztos: Laporta minden követ megmozgat Messi megszerzésére, már csak azért is, mert a helyi hős visszaédesgetése komoly ütőkártya lenne a közelgő elnökválasztáson, amelyen a 143 000 socio szavaz. 

Mert egyelőre csak úgy él Laporta a köztudatban, mint az az elnök, aki elengedte Messit. Mennyivel szebb lenne, ha úgy kerülne be a klub történelemkönyvébe, mint az elnök, aki visszaszerezte Messit. 

(Borítókép: Lionel Messi 2017. szeptember 12-én. Fotó: Alex Caparros / Getty Images)

 

Rovatok