Index Vakbarát Hírportál

A Real Madrid sztárja ököllel ütötte a parkolóban az ellenfelét

2023. április 9., vasárnap 13:56

Óriási botrány van Spanyolországban a Real Madrid Villarreal elleni mérkőzését követően, mégis lehet, hogy végül semmilyen szankció nem születik.

A szombat esti összecsapáson a házigazda egy öngóllal szerzett vezetést az első negyedórát követően, de a szünet előtt Samuel Chukwueze egyenlített. A fordulást követően Vinícius Júnior rögvest visszavette az előnyt, a végjátékot azonban a „sárga tengeralattjáró” bírta jobban, José Morales egyenlítése után Chukwueze a győztes gólt is megszerezte (2–3).

Eddig a tények, de mégsem ezzel foglalkozik senki – noha a Real Madrid hátránya így maradt 12 pont az eggyel kevesebbet játszó Barcelonával szemben tíz fordulóval a vége előtt.

Hanem aztán Federico Valverde, a Real Madrid uruguayi sztárja a hírek szerint megvárta az ellenfél játékosát, Álex Baenát a parkolóban, majd ököllel arcon ütötte a 21 éves spanyol futballistát!

A hírek arról szólnak, hogy Valverdét nem is a mostani meccs, hanem a két együttes januári Király-kupa-találkozója húzta fel.

Ha igazak azok a szavak, amiket az uruguayi barátai szellőztettek meg a Marcának, egészen más fénybe kerülhet az ügy.

Baena ugyanis egy szabálytalansága után állítólag azt mondta Valverdének, hogy:

Most sírj, hogy a fiad nem fog megszületni.

Valverde párja, Mina Bonino a második gyermeküket várja, az év elején a vetélés veszélye fenyegetett, de szerencsére a dolgok jóra fordultak – írja a Football Espana.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Mina Bonino (@minabonino) által megosztott bejegyzés

Valverde a hírek szerint azt ordította Baenának a parkolóban, hogy „a család szent és sérthetetlen”.

A Villarreal játékosa gyorsan reagált is az eseményekre:

„Nagyon örülök a csapat lenyűgöző győzelmének egy olyan legendás helyszínen, mint a Santiago Bernabéu, ugyanakkor nagyon szomorú vagyok a meccs után elszenvedett agresszió miatt, és meglepett, amit rólam mondanak. Teljes mértékben téves, hogy ilyeneket mondtam!”

A lap a Mundo Deportivóra hivatkozva azt is hozzátette, hogy bár az incidensnek több szemtanúja volt, és állítólag videós bizonyíték is született az esetről, könnyen lehet, hogy Valverde elkerül mindenféle felelősségre vonást, mivel a játékvezetői jegyzőkönyvben az eset nem szerepel, és egyelőre a Villarreal és Baena sem jelentette az esetet a rendőrségen.

Márpedig ha ez így marad, akkor a versenybizottság nem tud intézkedni, vagyis nem büntethetik meg a tettéért.

(Borítókép: Valverde és Baena – Jose Breton/Pics Action/NurPhoto via Getty Images)

Rovatok