Index Vakbarát Hírportál

A végén jött a csattanó a fővárosi derbin, kispesti örömmel

2023. április 9., vasárnap 16:05

A labdarúgó NB I 26. fordulójában a Honvéd Nenad Lukics végjátékban szerzett góljával 1–0-ra legyőzte idegenben a Vasast, így az angyalföldiek közel reménytelen helyzetbe kerültek.

Kilenc nyeretlen meccsel és négyes zakószériával a háta mögött érkezett a Vasas a húsvéti összecsapására, de a Honvéd sem remekelt az elmúlt hetekben, két vereség után épp csak a mostani riválist előzi meg a tabellán.

A bajnokságban mindkét felvonásban a kispestiek örülhettek korábban, de a Magyar Kupában az angyalföldiek megtörték negatív szériájukat, és pont erre volt szükségük a bajnokságban is, hiszen a 10. helyen álló fehérváriak előnye már 10 pontra nőtt az Újpest elleni döntetlen után – és már csak hét kör van hátra a bajnokságból.

Ehhez képest az első félidőben egészen a lefújás előtti pillanatig kellett várni az első hazai lövésre, Berecz Zsombor szabadrúgása fölészállt. Tegyük hozzá ugyanakkor, hogy Szilágyi Krisztián a félidő derekán könnyedén előnyhöz juttathatta volna a csapatát, ha nem próbálja meg elhúzni ziccerben a kapus mellett a labdát, amelyet a visszafutó védők így szögletre tudták vágni.

A Honvéd sem volt sokkal veszélyesebb, így gól nélkül fordultak a felek, az 54. percben Holender Filip tekerésénél viszont közel volt a hazai vezetés, a léc segítette ki a kispestieket.

Túloldalon a szünetben beálló Jairo Samperio próbálkozása kerülte el a jobb felsőt, szabadrúgását pedig könnyedén védte Uram János.

Amikor már úgy tűnt, hogy mindenki csak a meccs végét várja, egy megpattanó lövésre Nenad Lukics lecsapott, és idénybeli 12. bajnoki góljával eldöntötte a meccset (0–1).

A Honvéd ezzel egy pontra megközelítette a Fehérvárt, a Vasas viszont gyakorlatilag kezdhet búcsúzni az élvonaltól.

NB I

26. FORDULÓ

Vasas–Honvéd 0–1 (Lukics 85.)

Zalaegerszeg–Kisvárda 0–0

Az állás: 1. Ferencváros 51 pont, 2. Kecskemét 45, 3. Paks 41, 4. Debrecen 40, 5. Puskás Akadémia 37, 6. Kisvárda 35, 7. Mezőkövesd 32, 8. Újpest 31, 9. Zalaegerszeg 31, 10. Mol Fehérvár FC 29, 11. Honvéd 28, 12. Vasas 19

(Borítókép: MTI/Vasvári Tamás)

Rovatok