Index Vakbarát Hírportál

Részegen érkezhetett a játékvezetői stáb a görög rangadóra, nem engedték őket bíráskodni

2023. április 9., vasárnap 21:02

Nem mindennapi botrány borzolja a kedélyeket a görög futballban. A vasárnapi AEK Athén–Arisz Szaloniki-rangadóra a szövetség lengyel játékvezetői négyest hívott meg, de a hírek szerint a sporik alaposan felöntöttek a garatra már a repülőgépen, ahol összeszólalkoztak Varsóból Athénba utazó görög vendégmunkásokkal, akik mindkét nyelvet beszélik, sőt állítólag még le is köpték őket. Ami tény: leváltották a játékvezetői kvartettet, és görög bírói négyes dirigálta a meccset, amit 3–1-re az AEK nyert meg.

Szürreális események előzték meg a görög Szuperliga rájátszásának 4. fordulójában az AEK Athén–Arisz Szaloniki-mérkőzést. A görög szövetség a pártatlanság biztosítása érdekében lengyel játékvezetői kvartettet hívott meg a vasárnapi találkozóra. A vezetőbíró Pawel Raczkowski lett volna, két asszisztense Radoslaw Siecka és Adam Kupcik, a VAR-szobában pedig Kristof Jakubik dolgozott volna.

A feltételes módot az indokolja, hogy a lengyel sporik a szombati Varsó–Athén repülőjáraton azonnal az alkoholkészlet apasztásába fogtak, és alaposan felöntöttek a garatra – írja a Marca a gazzetta.gr portálra hivatkozva. Olyannyira, hogy a gépen összeszólalkoztak a görög utasokkal, akik Lengyelországban élnek és dolgoznak, tehát mindkét nyelvet beszélik. A lengyel játékvezetők állítólag ócsárolták a görög futballt, megfeledkezvén arról, hogy az utasok esetleg értik, amit mondanak. 

A botrány akkor tört ki, amikor két görög utas, apa és fia nehezményezte a hallottakat.Erre a lengyel sporik kiabálni kezdtek, és az egyikük állítólag le is köpte az egyik utast, amikor már a csomagjaikat vették föl. 

Ez az utasok verziója, a lengyel játékvezetők azonban egészen más történetet adtak elő. Szerintük nem igaz, hogy berúgtak volna, különben is, ők profik, és ilyesmire nem vetemednének. Azt állítják, hogy két lengyelül beszélő görög utas minden különösebb ok nélkül inzultálta őket, mondván, hogy Panathinaikosz-drukkerek, és ha majd megérkeznek Athénba, elintézik, hogy Raczkowskiék ne vezethessék az AEK–Arisz-meccset.

Raczkowski szerint már lent a földön az egyik görög le is köpte őket. A rendőrség közbelépése akadályozta meg a még nagyobb botrányt.

Raczkowski verziója úgy folytatódik, hogy a szövetség képviselője várta őket, és amikor a lengyelek feljelentést akartak tenni, lebeszélte őket erről. Utána a szállodába mentek, majd másnap reggel a szövetség képviselője közölte velük, hogy nem ők bíráskodnak vasárnap este. 

A két változat szöges ellentétben áll egymással. Ami viszont megcáfolhatatlan tény: a meccset az AEK nyerte 3–1-re, görög játékvezetők bíráskodása mellett. 

Rovatok